Rovana Plumb va fi audiata pe 2 octombrie in Parlamentul European. I se cer explicatii despre declaratiile de avere

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 19:40
7035 citiri
Rovana Plumb va fi audiata pe 2 octombrie in Parlamentul European. I se cer explicatii despre declaratiile de avere
Foto: Arhiva Facebook/Rovana Plumb

Comisarul desemnat al Romaniei, Rovana Plumb, care ar urma sa detina portofoliul Transporturi in viitoarea Comisie Europeana, va fi audiata miercuri, 2 octombrie, de comisiile responsabile ale Parlamentului European (PE), informeaza joi un comunicat al institutiei.

Conferinta Presedintilor din cadrul PE, formata din presedintele David Sassoli si liderii grupurilor politice, a aprobat programul audierilor comisarilor desemnati, care vor avea loc in perioada 30 septembrie - 8 octombrie.

Potrivit programului publicat pe site-ul PE, Rovana Plumb va fi audiata miercuri, de la ora locala 09:00, de comisiile Transport si turism (TRAN) si respectiv Mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) ale PE.

Tot miercuri vor fi audiati de comisiile responsabile ale PE belgianul Didier Reynders (justitie) si frantuzoaica Sylvie Goulard (piata interna).

Grecul Margaritis Schinas, care ar urma sa fie detinatorul portofoliului controversat din cauza denumirii sale "Protejarea modului nostru de viata european" - care include si chestiunile legate de migratie -, va fi audiat joi, 3 octombrie.

Luni, 7 octombrie, va fi audiat in PE viitorul sef al diplomatiei UE, spaniolul Josep Borrell, iar vicepresedintii desemnati Margrethe Vestager (concurenta) si Frans Timmermans (Pactul ecologic european) vor fi audiati marti, 8 octombrie, de eurodeputatii din comisiile responsabile.

UPDATE 19:40 - Mai multi dintre comisarii nominalizati vor primi insa acum o solicitare din partea Comisiei JURI, de a clarifica anumite aspecte pana miercurea viitoare.

Printre ei se numara si Rovana Plumb. Potrivit unui document al Comisiei Juridice a Parlamentului European consultat de Ziare.com, Plumb trebuie sa clarifice diferentele dintre declaratiile de avere depuse in Romania si cea depusa la Bruxelles. Totodata, i se cere sa si traduca din romana in engleza declaratia, dar si sa dea detalii despre un imprumut pe care nu l-a mentionat.

Dupa audieri, comisiile pregatesc scrisori de evaluare pentru candidati, precizeaza site-ul PE. Plenul PE va vota cel mai probabil asupra intregii comisii pe 23 octombrie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Rovana Plumb audiata Parlament European, #Rovana Plumb comisar european Transporturi , #comisar european
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
Rovana e obisnuita cu antena 3 , cum isi permit astia de la Bruxel