Rovana Plumb si salariile bugetarilor, un nou episod din serialul "Drumul spre Grecia"

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 11:32
7047 citiri
Rovana Plumb si salariile bugetarilor, un nou episod din serialul "Drumul spre Grecia"

Nu cred ca PSD se mai gandeste sa ramana la guvernare dupa alegerile din 2016. Dar, in aceste zile, creeaza o platforma irationala, in opinia mea, pentru perioada in care va fi in Opozitie.

Altfel nu pot sa explic promisiunile facute de ministrul Muncii, Rovana Plumb. Domnia sa este noul lider interimar al coalitiei, dupa cum a precizat vicepremierul Gabriel Oprea.

Asa ca noul lider, in lipsa celui vechi plecat la control in Turcia, a anuntat marirea salariilor bugetarilor cu 70 de procente in urmatorii trei ani.

E vorba de aproape un milion de bugetari. Cam cat credeti ca va fi deficitul Romaniei? In niciun caz trei procente din PIB, maximul admis in Uniunea Europeana.

Aceste promisiuni irationale cred ca au legatura cu degringolada din interiorul partidului, unde fiecare dintre cele doua tabere - ma refer aici la echipa Ponta-Rovana si cealalta reprezentata de Dragnea-Oprisan - incearca sa se remarce printr-un joc de genul cine da mai mult.

Eu, unul, nu cred ca Rovana Plumb e interesata de bunastarea romanilor, altfel ar fi vorbit de cate locuri de munca isi propune sa realizeze si de cate a realizat echipa in care inca joaca.

Felul in care promite ca mareste salariile imi aduce aminte de felul in care, pe vremuri, un sef de plantatie facea promisiuni sclavilor revoltati.

Acest gen de discurs nu are nicio logica economica, iar dupa o criza atat de profunda cum a fost cea din 2010, cred ca nu va face decat sa-i ingrozeasca pe multi dintre romani, in loc sa-i entuziasmeze.

Cumva, acea taiere brutala de 25% din veniturile bugetarilor facuta de Guvernul Boc, in regim de urgenta, pentru a salva Romania de la faliment, e vie in memoria oamenilor. Nu cred ca vor fi multi cei care se vor lasa pacaliti de promisiunile fara acoperire venite din partea unui guvern muribund.

In tot acest discurs, e foarte ciudat faptul ca liderii PSD nu se refera nicodata la forta de munca din mediul privat. Ei nu au niciun dialog cu acesti oameni, ca si cum n-ar exista. Este exact aceeasi atitudine pe care o au fata de romanii din diaspora. Asta mie imi arata cat de lipsit de adecvare e PSD la noua realitate din Romania.

Cred ca aceste promisiuni nu ascund decat o noua mare criza economica, un nou dezechilibru si paveaza drumul Romaniei spre haosul din Grecia.

Iresponsabilitatea politica a unor lideri nu se deosebeste cu nimic de cea a lui Tsipras si Varoufakis acuzati in aceste zile de presa elena ca au negociat cu Vladimir Putin iesirea Greciei din zona euro, cersind de la liderul rus 10 miliarde de euro.

Isi imagineaza cineva ca liderii nostri n-ar ajunge in cel mai scurt timp sa fie la picioarele lui Putin?

Mi-as fi dorit ca doamna Plumb, noul lider interimer al PSD, sa vorbeasca de investitii mari care sa creeze locuri de munca, sa vorbeasca de strategii de atragere a investitorilor, de rezolvarea problemelor cu care se confrunta cei care sunt deja aici, sa vorbeasca despre fondurile europene pe care au promis sa le atraga in proportie de 80% si s-au oprit un pic peste genunchiul broastei fata de ce a atras Boc.

Ar fi fost de asteptat ca doamna Plumb sa vorbeasca despre subiectul Schengen si beneficiile intrarii in acest spatiu pentru economie, despre eradicarea coruptiei si profitul pe care-l putem realiza cu totii din momentul in care banii publici nu vor mai fi furati.

Dar acestea nu sunt subiecte importante pentru cel mai mare partid din Romania - nu stiu daca ar trebui sa pun ghilimele sau nu - promisiunile fara acoperire reprezinta subiectul cel mai ieftin, neadevarat si facil pentru noul lider al PSD, in cazul in care va reusi sa treaca de Liviu Dragnea si cine s-o mai ivi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#PSD promisiuni salarii marite bugetari, #legea salarizarii diferente bugetari, #sefie PSD Plumb Dragnea , #PSD