Rovana Plumb scapa de urmarirea penala. Deputatii o apara, dupa ce a lansat acuzatii incredibile la adresa DNA

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 13:28 14792 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Plenul Camerei Deputatilor nu a avizat, marti, cererea DNA de incepere a urmaririi penale pentru ministrul demisionar Rovana Plumb, anchetata in Dosarul Belina, alaturi de Sevil Shhaideh.

184 de deputati au votat impotriva si 99 pentru, asa incat Plumb scapa de urmarirea penala. Votul a fost secret cu bile, dar Liviu Dragnea a spus ca va vota impotriva solicitarii DNA.

In discursul rostit azi in fata colegilor, Plumb a acuzat un abuz DNA comandat de adversarii politici:

"E vorba de un abuz nascut din dorinta unora care nu inteleg si nu respecta democratia adevarata si faptul ca la guvernare se ajunge doar prin votul cetatenilor. (...) E evident ca adversarii nostri politici, folosind aceste instrumente nedemocratice si abuzive, doresc ca noi sa nu mai fim la guvernare (...) Observati ca se creeaza un precedent nociv si instrumente paralele straine principiilor statului de drept prin care se declanseaza o represiune nedreapta impotriva membrilor Guvernului, avand ca unic argument apartenenta politica.

Ne aflam in fata unui joc periculos al perceptiei, se incearca permanent inducerea in eroare prin metode menite sa serveasca unui singur scop: demonizarea PSD, compromiterea unui intreg program de guvernare si rasturnarea votului popular, asa cum s-a intamplat la referendum si la votul din Diaspora, la alegerile prezidentiale".

Ministrul demisionar si-a sustinut apoi nevinovatia:

"Fac precizarea expresa ca nu sunt vinovata. Mi-am desfasurat activitatea cu respectarea stricta a legilor, fiind constienta de misiunea importanta avuta. Nu am avut nicio intelegere in afara legii, nu mi s-a solicitat, nu am acordat sprijin ilicit nimanui".

Dupa votul favorabil, Rovana Plumb le-a multumit colegilor, continuand in aceeasi idee:

"Multumesc colegilor pentru ca au aparat prin vot principiile fundamentale ale statului de drept si ma refer la separatia puterilor in stat, intelegand ca oportunitatea unei hotarari de guvern nu poate face obiectul unei anchete penale".

Amintim ca luni Comisia Juridica a Camerei votase tot impotriva inceperii urmaririi penale a Rovanei Plumb, dupa ce aceasta a fost audiata, alaturi de avocat.

Iata cum a aparat-o Eugen Nicolicea pe colega sa spunand ca Insula Belina, de fapt, nici nu exista: Datorita eroziunii se schimba si cursurile de apa. Corect?

Pe 22 septembrie, DNA a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala a ministrului Rovana Plumb, in Dosarul Belina, pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu.

Intre timp, Rovana Plumb a decis saptamana trecuta sa demisioneze din Guvern, nu si din Parlament, functia de deputat fiind o pavaza in calea anchetelor DNA.

B.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News