Rovana Plumb s-a aparat in fata deputatilor juristi in Dosarul Belina: Colegii mei stiu foarte bine ce au de facut

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 18:25
5172 citiri
Rovana Plumb s-a aparat in fata deputatilor juristi in Dosarul Belina: Colegii mei stiu foarte bine ce au de facut
Foto: captura Digi 24

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene Rovana Plumb a fost audiata luni in Comisia juridica din Camera Deputatilor, dupa ce DNA a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale pe numele social-democratei in Dosarul Insulei Belina.

"In cadrul comisiei mi-am expus punctul de vedere impreuna cu aparatorul meu, dnul avocat Viorel Mocanu. Am subliniat in mod expres ca sunt nevinovata, spunand foarte clar si ferm ca niciodata nu am incalcat legea, in toata activitatea de ministru pe care am desfasurat-o am tratat cu maxima responsabilitate si am actionat cu buna credinta", le-a spus Rovana Plumb jurnalistilor.

Ea a reclamat faptul ca nu a fost citata de procurori si a aflat din presa de calitatea sa in dosar. In plus, a sustinut ca hotararile de guvern prin care s-a facut transferul catre Consiliul Judetean Teleorman sunt legale pentru ca au toate avizele.

"Nu a existat nicio citatie din partea DNA-ului in ce ma priveste, am aflat din presa. In tot ce inseamna dosar l-am parcurs cu avocatul si nu exista niciun fel de argument care sa stea la baza unei astfel de acuzati. (...) Atat prima HG, cat si a doua sunt legale, deoarece au toate avizele de la toate ministerele si tot ceea ce inseamna aparat administrativ. (...) Colegele si colegii mei care fac parte din Comisia juridica stiu foarte bine ce au de facut. Sunt convinsa ca in spiritul si in litera legii vor intocmi raportul", a mai sustinut Rovana Plumb.

Intrebata de jurnalisti daca, avand si experienta de la Ministerul Mrediului, considera ca statul a iesit avantajat in urma transferului Insulei Belina catre CJ Teleorman, Rovana Plumb a raspuns iritata: "nu inteleg legatura, ce legatura am eu cu acest transfer?".

Jocul cu demisia

Pusa sa lamureasca cum a fost, de fapt, depusa demisia, in conditiile in care au existat la varful PSD mai multe variante, Plumb a explicat inca o data.

"V-am spus ca am aflat din media (de dosarul DNA). Demisia a fost luata dupa declaratiile publice facute in cadrul unei emisiuni de talk show de catre premier", a spus Plumb apasat.

Amintim ca premierul Mihai Tudose a fost cel care a spus, intr-o emisiune la Antena3, ca ministrii cu probleme penale trebuie sa plece din Guvern, pentru ca altfel imaginea Executivului are de suferit, mai ales in relatia cu partenerii externi.

Apoi, dupa primul CEx al PSD, in urma caruia au fost anuntate demisiile lui Sevil Shhaideh, Razvan Cuc si Rovanei Plumb, tot Tudose a spus ca doamnele i-ar fi inaintat demisiile inca din momentul anuntului DNA in legatura cu ancheta, insa el le-ar fi convins sa nu plece din Guvern.

Plumb a confirmat azi si ceea ce povestise Gabriela Firea, si anume ca si Olguta Vasilescu si Doina Pana au vrut sa demisioneze din solidaritate cu ele.

PSD a decis cu ce propuneri merge la Iohannis si nu are un plan B. Tariceanu isi pastreaza ministrul penal in Guvern

Rovana Plumb, despre demisie: Nu ma joc, sunt ferma. Demnitatea este ceea ce ramane

Firea dezvaluie ca inca doi ministri au vrut sa demisioneze in CEx

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Rovana Plumb audiata Parlament Belina , #PSD