Rovana Plumb o sa discute cu Corina Cretu, comisarul care s-a saturat de insultele Guvernului

Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 15:35 3439 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, considera ca afirmatiile critice ale Corinei Cretu la adresa Guvernului se inscriu intr-un registru politic si va avea o discutie cu comisarul european pentru dezvoltare regionala pentru a vedea care sunt nemultumirile acesteia.

"In primul rand, ca le interpreteaza intr-un registru politic. Relatia dintre Ministerul Fondurilor Europene si Bruxelles este una corecta, de suport, de sprijin si asa vom merge in continuare. O sa discut cu doamna Cretu si o s-o intreb de unde au aparut acele nemultumiri, dar declaratiile pe care le-am vazut in presa sunt din punctul meu de vedere inscrise intr-un registru politic", a afirmat Rovana Plumb, miercuri la Parlament.

Comisarul european pentru dezvoltare regionala Corina Cretu a anuntat public, luni, la o conferinta de presa privind viitoarele programe din cadrul politicii de coeziune, "ca nu mai accepta insultele din partea Guvernului Romaniei fata de munca pe care o fac".

Aceasta a spus ca a facut in cazul Romaniei eforturi extraordinare, in sensul ca a fazat foarte multe proiecte, in valoare de 3 miliarde de euro.

"Practic am degrevat bugetul national de 3 miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduti", a spus Corina Cretu, care a subliniat ca s-a ajuns astfel la o rata de absorbtie de peste 90%.

Corina Cretu a subliniat lipsa proiectelor "mature" de infrastructura.

"Nu inteleg aceasta tensiune care s-a creat intre mine si Guvern, spunand lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructura, nu avem proiecte. Targu Mures-Iasi este o prioritate a Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructura care conecteaza Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa Centala si de Est", a spus comisarul european.

Citeste si Comisarul european Corina Cretu: Romania este in pericol sa piarda fonduri de 800 de milioane de euro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News