Rovana Plumb: Nu s-a dat aprobare pentru gaze de sist la Baile Felix

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 20:32
1655 citiri
Rovana Plumb: Nu s-a dat aprobare pentru gaze de sist la Baile Felix

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat vineri ca la Baile Felix nu s-a acordat niciun fel de licenta de explorare sau exploatare a gazelor de sist si ca este vorba de un acord de petrol si gaze naturale dat de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale.

"La Baile Felix nu s-a dat niciun fel de licenta de explorare sau exploatare pentru gazele de sist. Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a dat un comunicat in care a precizat ca nu este vorba de gaze de sist la Baile Felix, ci de un acord de petrol si gaze naturale.

Eu personal am luat acordul si l-am citit cap coada cu toate anexele si nu este vorba de gaze de sist. Mai mult, in Hotararea nr. 887/2013 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrul EX - 3 Baile Felix, incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si East West Petroleum Corp se scrie negru pe alb ca este vorba de un acord petrolier si nu despre gaze de sist", a declarat Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Baile Felix, in mare pericol: Guvernul a aprobat exploatarea gazelor de sist in zona (Video)

Cui a dat Guvernul liber la cautat petrol la Baile Felix - in spatele canadienilor se afla de fapt rusii

Ministrul Mediului a subliniat ca Guvernul USL impune cele mai inalte standarde de mediu privind explorarea gazelor de sist si ca presedintele PNL Crin Antonescu s-a exprimat foarte clar pentru derularea acestui proces.

"In acest moment, Romania se afla in faza de explorare si nu de exploatare a gazelor de sist. Aceasta faza nu presupune utilizarea metodei fracturarii hidraulice si nu implica riscuri pentru mediu. Mai mult, Guvernul USL impune respectarea celor mai inalte standarde de mediu inca din faza de explorare, iar in acest sens am cerut companiei Chevron o evaluare de impact de mediu, chiar daca in mod normal nu s-ar fi impus acest lucru.

Este normal ca tara noastra sa stie daca dispune sau nu de astfel de resurse naturale. La nivelul Guvernului USL exista consens din acest punct de vedere, iar presedintele PNL, domnul Crin Antonescu, s-a exprimat foarte clar pentru derularea acestui proces. De altfel, Hotararea de aprobare a acordului a fost contrasemnata de toate ministerele de resort responsabile, la nivel de ministru, indiferent ca sunt conduse de membri ai PSD sau PNL", a mai spus ministrul Rovana Plumb.

Guvernul si-a dat acordul, marti, ca East West Petroleum Corporation, o companie canadiana cu operatiuni in Statele Unite ale Americii, India, Noua Zeelanda si Maroc, sa exploreze si sa exploateze in perimetrul 3 Baile Felix.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Rovana Plumb aprobare Baile Felix, #aprobare exploatare Baile Felix, #aprobare explorare Baile Felix, #Rovana Plumb gaze sist Felix, #explorare gaze sist Baile Felix , #ministrul Mediului