Rovana Plumb, in dosarul Duicu: Badin va ridica mingea la fileu si va face emisiune buna!

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 13:34
6053 citiri
Rovana Plumb, in dosarul Duicu: Badin va ridica mingea la fileu si va face emisiune buna!
Foto: mmuncii.ro

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, apare in interceptarile din dosarul Duicu, in care fostul presedinte al CJ Mehedinti si jurnalistul Andrei Badin au fost trimisi in judecata, alaturi de alte persoane, pentru trafic de influenta.

In rechizitoriul DNA procurorii sustin ca detin probe care arata ca in anul 2013 Adrian Duicu facea demersuri pentru ca Ionel Georgescu, un apropiat de-al sau, sa fie numit secretar de stat la Ministerul Mediului, condus la acea data de Robana Plumb, si pentru ca sa obtina fonduri de la acest minister. Totodata, procurorii spun ca in luna iulie 2013 Duicu a intervenit la Andrei Badin pentru a stopa o campanie de presa declansata impotriva Rovanei Plumb si a fiului acesteia, relateaza agentia Agerpres, preluata de Hotnews.

Adrian Duicu, Stefan Ponea si jurnalistul Andrei Badin, trimisi in judecata (Video)

"In ziua de 28.07.2013, la ora 18,43, Duicu (aflat la Hotelul Majestic din Constanta) a purtat o convorbire cu Rovana Plumb, cei doi stabilind sa se intalneasca in Bucuresti, in ziua urmatoare", se arata in rechizitoriul procurorilor.

De asemenea, intr-o alta stenograma datata 29 iulie 2013, Adrian Duicu si Rovana Plumb au mai purtat doua convorbiri telefonice de scurta durata, dupa care s-au intalnit in Bucuresti, sustin anchetatorii.

Dupa intalnirea avuta cu Rovana Plumb, Adrian Duicu s-a intalnit cu Andrei Badin, iar seful CJ Mehedinti i-a cerut jurnalistului inca o data sa nu realizeze noi emisiuni privind-o pe Rovana Plumb si presupusele nelegalitati comise de fiul acesteia, Andrei Plumb.

Intr-o interceptare din aceeasi seara, Badin i-a dat replica lui Duicu: "Nu vreau sa m-amestec in povestea cu cucoana! Vreau sa-mi... o tin... Treaba ei cu cine si cum a facut asa, cu mine nu face nicio intelegere!... Ti-am explicat, nu vreau sa ma bag. Tu ai insistat. Treaba ta! Eu n-am... n-am ce sa fac cu ea, n-am... Nici n-am incredere in povestile ei! (...) Vezi ca maine ti-l... pe primaru' din Orsova!".

Intr-o emisiune din 2 august 2013, Badin a revenit la subiectul Rovana Plumb, iar conform interceptarilor, Duicu a sunat-o pe aceasta, purtand o convorbire de 57 de secunde.

Duicu, convingator

Imediat dupa terminarea emisiunii, Duicu l-a sunat din nou pe Badin, pentru a-l ruga inca o data sa nu continue emisiunile, mai sustin procurorii, iar jurnalistul ar fi acceptat solicitarea, cerand o suma de bani care sa fie depusa intr-un cont bancar.

"Astfel, in ziua de 2.08.2013, intre Duicu si Badin s-a purtat urmatoarea convorbire:

DUICU: Te rog din sufletu' meu, hai ca ne vedem, mai vorbim noi doi. Te rog eu mult las-o! Te rog din sufletu' meu! Te rog mult de tot! Deci, te implor! Te rog mult de tot, las-o!

BADIN: Bine. Luni o sa-ti dau un SMS cu un cod IBAN sa dai pana miercuri ceva, sa plec.

DUICU: Bine. Da, ma. Da.

BADIN: Bine.

DUICU: Ba, te rog din suflet!

BADIN: Bine. Dupa 20, o sa vin la tine", se mai arata in rechizitoriu.

Imediat dupa terminarea convorbirii purtate cu Badin, Duicu a sunat-o din nou pe Rovana Plumb, dupa care marti, 6 august 2013, Badin i-a transmis lui Duicu contul in care sa depuna suma de 5.000 de lei.

Procurorii spun ca dupa primirea acestei sume de bani, emisiunile lui Badin nu au mai abordat subiectul legat de fiul Rovanei Plumb, iar ulterior jurnalistul si-a schimbat atitudinea.

"Astfel, in ziua de 11.09.2013, la ora 17,23, intre Duicu si Rovana Plumb s-a purtat urmatoarea convorbire telefonica:

DUICU: Ma suna Badin, intrati maine seara cu Rosia Montana, dar va ridica mingea la fileu si va face emisiune buna pe treaba cu Rosia Montana...

ROVANA PLUMB: Stii ca nu prea ma lasa sa mai ies pe Rosia Montana pentru ca ma ataca astia foarte tare... Lasa-ma sa vorbesc un pic, sa vad daca imi da drumul pentru ca s-a inteles ca sustin proiectul si ai vazut bine ce scandal e", se mai arata in rechizitoriul procurorilor.

Cristian Busoi, interceptat in dosarul Duicu: A dat foarte multi bani Sanatatii in Mehedinti

Noi stenograme in cazul Duicu: A intervenit la seful Politiei Romane

Rovana Plumb a fost audiata in calitate de martor si a declarat ca nu stie sau nu isi aminteste anumite aspecte.

"In vara anului 2013, in cadrul emisiunii Aktualitatea B1, difuzata pe postul de televiziune B1 TV, s-a desfasurat o campanie de presa la adresa familiei mele si implicit la adresa mea. Dupa difuzarea uneia dintre aceste emisiuni, m-a sunat domnul Duicu Adrian, care mi-a spus ca Andrei Badin, realizatorul emisiunii, este angajatul lui si va vorbi cu el sa vada care este originea acestei campanii. Nu-mi aduc aminte ca domnul Duicu Adrian sa-mi fi spus ca va incerca sa-l determine pe domnul Andrei Badin sa inceteze campania de presa (...)

Arat ca este posibil ca domnul Duicu Adrian sa-mi fi spus ca a discutat cu domnul Badin Andrei, fara insa a-mi preciza ce anume a discutat. Este posibil ca, ulterior, in contextul dezbaterii publice despre Proiectul Rosia Montana, domnul Duicu Adrian sa ma fi sunat pentru a participa la emisiunea lui Andrei Badin, insa eu am refuzat acest lucru".

In schimb, Andrei Badin a declarat la audieri ca suma de 5.000 de lei reprezenta un imprumut returnat de Duicu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rovana Plumb Duicu Badin, #Rovana Plumb emisiune Badin , #ministrul Mediului