PSD vrea ajutorul Opozitiei: Sa-i cerem impreuna lui Iohannis sa promulge Codurile fiscale

Joi, 16 Iulie 2015, ora 15:30
3555 citiri
PSD vrea ajutorul Opozitiei: Sa-i cerem impreuna lui Iohannis sa promulge Codurile fiscale
Foto: Ziare.com

Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a facut un apel catre liderii Opozitiei - Alina Gorghiu, Vasile Blaga si Kelemen Hunor - sa fie de acord pentru promulgarea Codului Fiscal si a celui de Procedura Fiscala.

"Va indemn sa cerem, impreuna, promulgarea rapida a Codurilor fiscale, cele la care am lucrat impreuna in ultimul an, cu scopul de a ajuta la cresterea economica si la reducerea fiscalitatii in Romania!", scrie Rovana Plumb, intr-o scrisoare deschisa adresata celor trei lideri ai partidelor parlamentare din opozitie si remisa Ziare.com.

Aceasta a subliniat ca li se adreseaza "in calitate de presedinta-interimar a PSD, dar si de cetatean al acestei tari", exprimandu-si speranta ca cei trei lideri vor sustine "in continuare eforturile Parlamentului Romaniei de a adopta un proiect extrem de important pentru economia romaneasca, pentru mediul de afaceri si pentru intreaga societate".

Iohannis se gandeste daca promulga Codul Fiscal: Sa renuntam la iluzii!

Ministrul Muncii a mentionat si faptul ca, in prezent, decizia promulgarii se afla "pe masa presedintelui republicii".

"Este vorba despre noile Coduri fiscale si de procedura fiscala, acte normative ce au trecut printr-un riguros proces de consultari si dezbateri publice, adoptate de Parlament cu o larga sustinere si care, in acest moment, se afla pe masa presedintelui republicii, la promulgare", a mai spus Rovana Plumb.

Ponta ii cere lui Iohannis sa promulge Codul Fiscal: Acum se pricepe si la asta

In continuare, aceasta prezinta una dintre masurile prevazute in Codul Fiscal si cel de Procedura Fiscala pentru care cere sprijinul Opozitiei, precum si efectul pe care sustine ca il vor avea asta.

"Pe langa scaderea TVA, care este, fara indoiala, cea mai buna masura luata in ultimii 10 ani, noile Coduri fiscale contin o serie de prevederi care vor contribui la consolidarea cresterii economice, la dezvoltarea afacerilor, la multiplicarea investitiilor si a locurilor de munca si la distribuirea cat mai echitabila a bunastarii pentru toti romanii.

Va solicit asadar dumneavoastra, tuturor liderilor de partide parlamentare din Opozitie indemnul de a sustine pana la capat noile Coduri Fiscale, acum, cand mai este doar un pas pana la adoptarea lor. Vocea dumneavoastra este importanta si trebuie sa se faca auzita, fie ca este vorba de semnarea unor scrisori, a unor petitii online sau pur si simplu de transmiterea unui mesaj public.

Promulgarea Codului Fiscal si a Codului de procedura fiscala este esentiala pentru Romania, deoarece va transmite un semnal clar investitorilor ca aceste masuri vor intra in vigoare in perioada urmatoare, iar celor care au deja afaceri in Romania le va permite sa isi pregateasca planurile pentru lunile si anii care vin. Economia romaneasca si intreaga societate au nevoie de o astfel de stabilitate si predictibilitate", mai noteaza presedintele interimar al PSD, care se semneaza "presedinta-interimar".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca in aceste zile va analiza daca va promulga noul Cod Fiscal, insa a aratat ca nu crede ca acesta va revolutiona economia tarii: "Nu stiu cum s-a strecutat aprecierea ca acest Cod Fiscal ar revolutiona economia Romaniei, prin simpla reducere a unor impozite".

In replica, prim-ministrul Victor Ponta a reactionat vehement la adresa presedintelui: "Sper ca presedintele sa nu faca vreo ambitie si sa se gandeasca la Romania si sa promulge Codul Fiscal. Acum, presedintele se pricepe si la Codul Fiscal".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Rovana Plumb Cod Fiscal, #Rovana Plumb opozitie Cod Fiscal, #Rovana Plumb scrisoare Gorghiu Blaga , #PSD