PSD a decis oficial: Nu il sustine pe MRU la sefia SIE. Care sunt argumentele (Video)

Luni, 29 Iunie 2015, ora 13:55
4321 citiri
PSD a decis oficial: Nu il sustine pe MRU la sefia SIE. Care sunt argumentele (Video)
Foto: Digi 24 TV

Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a sustinut, luni, o declaratie de presa la finalul sedintei Biroului Permanent (BN), anuntand ca social-democratii nu il vor vota pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, nefiind de acord cu propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis.

"Decizia politica, a Biroului Permanent, privind nominalizarea facuta de presedinte la sefia SIE este ca PSD nu sustine nominalizarea facuta de presestinele Klaus Iohannis din urmatoarele motive:

1 - este o nominalizare facuta intr-un mod total netransparent, fara sa existe o consultare.

Al doilea motiv, PSD nu renunta la principiul ca un partid sa nu aiba toata puterea. Al treilea motiv - aceasta nominalizare a fost din punct de vedere politic trecuta prin votul PSD. In calitatea sa de prim ministru, PSD a considerat ca nu poate sa reprezinte interesele tarii, de aceea in 2012 la motiunea de cenzura am votat impotriva guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu", a declarat presedintele interimar al PSD.

Cum se asteapta PNL sa decurga votul in cazul lui MRU si pe cati parlamentari conteaza

Oprea ii da peste nas lui Dragnea: Il sprijina pe MRU la sefia SIE

In ceea ce priveste situatia din partid, generata de plecarea presedintelui Victor Ponta in Turcia, Rovana Plumb a declarat ca PSD actioneaza ca un "partid unit, solid, solidar".

"Stie ce are de facut, actioneaza politic normal. Vor urma conferintele judetene, e un calendar stabilit (...) Ca priopritate avem continuarea guvernarii. E prioritatea zero (...) Mai avem de luat masuri importante privind finalizarea planului de transport, mai avem de finalizat legea salarizarii. Coalitia e functionala, va continua guvernarea. Am avut sprijin si vom avea in continuare", a declarat presedintele interimar al PSD.

Rovana Plumb a subliniat ca partidul este in comunicare "permanenta" cu "premierul si presedintele Victor Ponta".

"Partidul este stabil, functional", a dat asigurari Rovana Plumb.

Presedintele interimar al PSD a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor, precizand doar ca ea va reprezenta partidul la intalnirile coalitiei de guvernare, in calitate de presedinte interimar.

Cum ar putea reveni Ungureanu la sefia SIE - calculele parlamentare ale PNL si PSD

Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor se reunesc, luni, de la ora 14:00, pe ordinea de zi figurand si stabilirea calendarului in conformitate cu care va fi audiat in comisii si votat de plen Mihai Razvan Ungureanu, propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis pentru sefia Serviciului de Informatii Externe.

Marti este ultima zi a actualei sesiuni parlamentare, dupa care se intra in vacanta pana in septembrie.

SIE nu are director inca din luna septembrie, dupa demisia lui Teodor Melescanu. Pana acum au anuntat ca il sustin pe Mihai Razvan Ungureanu PNL, UNPR si UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#PSD Ungureanu director SIE, #Rovana Plumb Ungureanu SIE, #Iohannis Ungureanu SIE , #ministrul Muncii