Plumb: Romania, trasa de urechi de CE - Din ce motiv a declansat procedura de infringement

Joi, 22 August 2013, ora 17:15
2457 citiri
Plumb: Romania, trasa de urechi de CE - Din ce motiv a declansat procedura de infringement
Foto: Facebook/Salvati Delta

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a precizat, joi, ca Romania se afla sub o procedura de infringement in legatura cu nerespectarea directivei de mediu de catre sucursala Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu Severin a limitelor de dioxid de sulf.

"Suntem in monitorizare si incercam cu Agentia de Mediu, cu Garda de Mediu si conducerea RAAN sa gasim o solutie astfel incat sa raspundem la data de 30 septembrie Comisiei de masurile pe care le luam. Este necesar sa se faca anumite investitii", a declarat, joi, la Drobeta Turnu Severin, ministrul Mediului, Rovana Plumb, potrivit Mediafax.

Astfel, Comisia Europeana a transmis Guvernului Romaniei un avertisment in aceasta privinta, iar daca problema nu va fi rezolvata, atunci va fi sesizata Curtea Europeana de Justitie, care este competenta cu stabilirea sanctiunilor pecuniare pentru nerespectarea directivelor asumate in tratatul de aderare la Uniunea Europeana.

In plus, Rovana Plumb a atras atentia ca o cantitate mare de dioxid de sulf afecteaza grav sanatatea oamenilor.

"Vom vedea impreuna cum vom gestiona aceste situatii, in asa fel incat sa iesim din infringement, insa, din punctul meu de vedere, ca om politic si ca cetatean, poate ca mai putin important este infringement-ul - in momentul de fata nu avem sanctiuni pecuniare, e vorba de anumite clarificari pe care trebuie sa le transmitem Comisiei -, ci este vorba efectiv de sanatatea cetatenilor.

Prioritatea noastra la nivelul Ministerului Mediului este sa respectam si sa protejam sanatatea cetatenilor, iar in al doilea rand, bineinteles, este aceea de a respecta angajamentele asumate in tratatul de aderare, domeniul mediului este singurul reglementat in proportie de 100% de Uniunea Europeana prin diversele acte normative", a explicat Plumb.

Reprezentantii Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) nu au putu fi contactati pentru un punct de vedere cu privire la investitiile necesare pentru rezolvarea problemelor de mediu.

Institutia se afla in prezent intr-un proces de reorganizare, avand datorii catre furnizori de peste 800 de milioane lei.

Din cauza datoriilor neachitate, furnizorii de servicii au apelat la executorii judecatoresti si s-a pus sechestru pe autoturisme, locomotive, cladiri, terenuri si chiar pe sediul regiei din Drobeta Turnu Severin.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#infringement probleme mediu, #Comisia Europeana infringement mediu Romania, #infringement Comisia Europeana Romania , #ministrul Mediului
Comentarii