Plumb ii raspunde lui Iohannis: Un guvern care lucreaza in tensiune si in presiune nu poate sa aiba eficienta maxima

Marti, 22 Mai 2018, ora 19:20
13130 citiri
Plumb ii raspunde lui Iohannis: Un guvern care lucreaza in tensiune si in presiune nu poate sa aiba eficienta maxima
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, i-a transmis, marti, presedintelui Klaus Iohannis ca in 2017 guvernul PSD a "turat motoarele la maximum" in ceea ce priveste absortia fondurilor europene, raspunsul venind in contextul criticilor aduse Executivului de seful statului pe aceasta tema.

"In 2016 nu s-a facut nimic, in 2017 am turat motoarele la maximum. (...) Ar fi fost foarte util pentru Romania daca in 2016 domnul presedinte Iohannis ar fi iesit cu aceste atentionari. In 2017 am recuperat un an de intarziere. Un an care, din punctul meu de vedere al fondurilor europene, ar trebui sa iasa din program. Pentru ca nu exista 2016", a spus Rovana Plumb la Antena 3.

Ministrul Fondurilor Europene i-a raspuns presedintelui Iohannis si pe tema prezentarii datelor actualizate in ceea ce priveste absortia de fonduri europene, Rovana Plumb precizand ca ultima informare cu date actualizate a facut-o pe 8 mai.

"Datele la zi eu pot sa vi le spun, avem 16% rata de absortie fata de 18% media europeana. Un guvern care lucreaza in tensiune si in presiune nu poate sa aiba eficienta maxima", a mai spus Rovana Plumb.

Presedintele Klaus Iohannis a atentionat Executivul Dancila cu privire la absorbtia de fonduri europene, in contextul datelor de pe site-ul Comisiei Europene, care arata ca tara noastra a folosit 2 miliarde de euro din cele 23 de miliarde alocate pentru fonduri structurale.

"Despre fonduri europene vreau sa se inteleaga ca cele ce urmeaza reprezinta o atentionare pentru Guvern. Noi dispunem pentru perioada 2014-2020 teoretic 31 miliarde euro. Din acesti bani am folosit 4,9 miliarde euro pana in momentul de fata, ceea ce inseamna 15,8%. Din 31 de miliarde pana acum nu am folosit nici macar 5 miliarde. Aceste date sunt oficiale atat de pe site-ul Comisiei Europene, cat si informatii oficiale de la Guvernul Romaniei. In dorinta de a prezenta o informare exacta am cautat cele mai noi date de pe site-ul Guvernului si a Comisiei Europene.

Ultima informare pe site-ul Guvernului este din 2 februarie a.c. Acum suntem aproape la jumatatea anului. Nu stiu de ce Guvernul nu publica date la zi. Unii vor crede ca se ascunde ceva sau au avut alta treaba decat sa informeze. Am luat date mai detaliate de pe site-ul Comisiei Europene, unde datele sunt evident la zi", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Vezi aici integral declaratiile lui Iohannis: O harababura totala! Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Rovana Plumb Iohannis fonduri UE absorbtie , #ministru pentru Fonduri Europene