Plumb, catre deputati: Dosarul penal nu ar fi trebuit sa existe. E rezultatul unui abuz

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 12:15 4458 citiri
Foto: Hepta.ro

Deputatul social-democrat Rovana Plumb a declarat, marti, in plenul Camerei, ca dosarul penal la adresa ei nu ar trebui sa existe si este rezultatul unui abuz, subliniind ca nu este vinovata.

"Mi-as fi dorit ca astazi in fata dumneavoastra sa vorbim despre pasii pe care ii avem de facut din punct de vedere administrativ si legal pentru a putea contribui impreuna la dezvoltarea tarii si la transformarea statisticilor in bunastare pentru fiecare familie.

Din pacate, sunt nevoita sa vin in fata dumneavoastra pentru a discuta despre un dosar penal care din punctul meu de vedere nici nu ar fi trebuit sa existe si este rezultatul unui abuz", a afirmat Rovana Plumb la dezbaterea solicitarii DNA referitoare la efectuarea urmaririi sale penale.

Ea a spus ca nu este vinovata si i-a rugat pe deputati sa voteze dupa cum le dicteaza constiinta.

Plenul Camerei urmeaza sa se pronunte prin vot secret cu bile in privinta solicitarii DNA de efectuare a urmaririi penale a Rovanei Plumb, fost ministru al Mediului. Comisia juridica a respins aceasta solicitare.

Rovana Plumb s-a aparat luni in fata deputatilor juristi in Dosarul Belina, afirmand ca acestia stiu foarte bine ce au de facut.

E a spus si ieri ca este nevinovata, ca niciodata nu a incalcat legea si ca in toata activitatea de ministru pe care a desfasurat-o a tratat cu maxima responsabilitate si a actionat cu buna credinta.

DNA a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Vineri, la finalul unei sedinte de aproape sase ore a CEx, Liviu Dragnea a anuntat ca Rovana Plumb a demisionat, alaturi de ministrul dezvoltarii, Sevil Shhaideh, si de ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News