Pesedistele au lasat politica si au pregatit sarmale pentru pelerinii de la Iasi

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 16:34
2387 citiri
Pesedistele au lasat politica si au pregatit sarmale pentru pelerinii de la Iasi

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a participat sambata seara, la Cantina de Ajutor Social din Iasi, la pregatirea sarmalelor ce vor fi oferite luni pelerinilor dupa Sfanta Liturghie de la Catedrala Mitropolitana, precizand ca nu a mai facut sarmale de la Craciun.

Rovana Plumb a participat sambata, la Iasi, la Conferinta Nationala a femeilor PSD, unde a fost reconfirmata la sefia organizatiei, iar dupa eveniment a mers la Cantina de Ajutor Social din Iasi, unde, alaturi de alte reprezentante ale PSD, a ajutat la pregatirea sarmalelor.

Dupa ce a intrat in cantina, Rovana Plumb si-a pus sort si boneta, ea lucrand la pregatirea sarmalelor timp de cateva zeci de minute.

"Am venit din spirit de solidaritate. Acum in Iasi sunt foarte multi pelerini si trebuie ajutati, fiecare cu ce putem", a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat ca nu a mai facut sarmale de la Craciun, adaugand ca, avand un program incarcat, nu prea are timp sa gateasca.

"Sarmale n-am mai facut de la Craciun. Sunt destul de discreta in bucatarie, mai ales in ultima perioada, cand am fost si foarte ocupata. Ultima data am gatit clatite, s-a intamplat in urma cu trei saptamani, cand am gasit un pic de timp liber", a spus Rovana Plumb.

Ea a fost insotita la cantina ieseana de mai multe reprezentante ale organizatiei de femei a PSD, printre care si deputatele Ana Birchall si Cristina Nichita.

Viceprimarul municipiului Iasi Mihai Chirica a declarat vineri ca, in acest an, la masa pelerinilor vor fi impartite peste 65.000 de sarmale, imediat dupa Sfanta Liturghie de luni de la Catedrala Mitropolitana, prilejuita de Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva.

El a spus ca va fi pregatita si o sarma uriasa, formata din 800 de sarmale obisnuite, care va fi desfacuta in fata credinciosilor.

Potrivit reprezentantilor primariei iesene, costurile mesei pelerinilor sunt asigurate din donatii si sponsorizari.

In anii anteriori, in zona in care s-au servit sarmale pe 14 octombrie, oamenii s-au imbrancit, jandarmii fiind nevoiti sa intervina pentru a calma spiritele.

Anul trecut, in perimetrul respectiv au fost montate garduri metalice, iar politistii locali au permis accesul catre oalele cu sarmale, in grupuri de cate 50 de persoane.

Fiecare pelerin a primit in medie cinci-sapte sarmale, in total fiind asigurate aproximativ 10.000 de portii.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Rovana Plumb sarmale pelerini, #Rovana Plumb Sfanta Parascheva , #ministrul Mediului