Muntii Carpati, promovati de printul Charles

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 16:38
4141 citiri
Muntii Carpati, promovati de printul Charles
Foto: romanianmonasteries.org

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, ca are o colaborare apropiata cu printul Charles si echipa acestuia, in ceea ce priveste protejarea si promovarea regiunii Muntilor Carpati din Romania.

"Ministerul este implicat in elaborarea strategiei Muntilor Carpati si promovarea ecoturismului. Lucrez in parteneriat cu echipa printului Charles, care promoveaza tot ceea ce inseamna Romania si zona Muntilor Carpati", a spus Rovana Plumb, cu ocazia Conferintei Internationale de Turism, gazduita de Palatul Parlamentului din Bucuresti.

Rovana Plumb a subliniat ca ministerul pe care il conduce va conlucra cu ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini, pentru implementarea de masuri care sa facem astfel incat ecosistemul si turismul Deltei sa devina o componenta importanta a turismului european.

Ministrul Mediului a mai spus ca Delta Dunarii este deja o destinatie recunoscuta la nivel international, iar la nivelul acestui areal s-au facut pasi importanti spre dezvoltarea ecoturismului.

Printul Charles vrea sa salveze padurile lui Dracula

"Au au fost realizate trei centre de vizitare, un traseu tematic Natura Trail, numeroase trasee pe apa sau pe uscat, a fost realizat un plan strategic pentru dezvoltarea turismului durabil, o strategie de constientizare, un regulament de urbanism si un regulament de circulatie pentru ambarcatiuni, au fost create numeroase programe ecoturistice, promovate prin intermediul tur-operatorilor din tara sau din strainatate", a explicat Plumb.

Aceasta considera ca unul dintre obiectivele care stau la baza Planului strategic pentru dezvoltarea turismului durabil in Delta Dunarii este explorarea Deltei "intr-o maniera lenta", tinand cont de necesitatea protejarii patrimoniului natural si a valorilor culturale, a respectarii comunitatilor, mediului si traditiilor locale.

"Actionam in acest sens prin directionarea fluxului de vizitatori si redistribuirea presiunii asupra habitatelor naturale, prin filtre (de timp si/sau de accesibilitate - blocarea semi-naturala a unor areale, accesul permis numai ambarcatiunilor fara motor sau cu motoare de mica putere), integrarea produselor, traditiilor si gastronomiei locale in ofertele turistice, crearea unor trasee speciale pentru drumetie, ciclism, pentru canoe si caiac, diversificarea ofertei turistice prin integrarea pachetelor de birdwatching in oferta generala", a aratat Rovana Plumb.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Rovana Plumb print Charles Muntii Carpati, #print Charles Muntii Carpati, #Rovana Plumb Muntii Carpati , #ministrul Mediului
Comentarii