Modificari ISU: Sefii inspectoratelor pentru situatii de urgenta vor trebui sa lucreze langa prefect

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 19:35
2733 citiri
Modificari ISU: Sefii inspectoratelor pentru situatii de urgenta vor trebui sa lucreze langa prefect
Foto: B1TV

Sefii inspectoratelor pentru situatii de urgenta vor trebui sa lucreze aproape de prefectul judetului, prefect care nu intotdeauna are anumite abilitati sau calitati profesionale in ceea ce inseamna managementul sistemului situatiilor de urgenta, a anuntat ministrul Rovana Plumb, dupa sedinta de guvern.

Pe agenda de marti a sedintei de guvern a figurat o ordonanta de urgenta care modifica sistemul de interventii in situatii de urgenta.

"S-a considerat ca este nevoie de o responsabilizare mai mare a sefilor inspectoratelor pentru situatii de urgenta, fapt pentru care s-a inteles ca, prin aceasta responsabilizare, trebuie sa lucreze aproape de prefectii judetului, care nu intotdeauna, ca si prefect, are anumite abilitati sau calitati profesionale in ceea ce inseamna managementul sistemului situatiilor de urgenta", a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb, la finalul sedintei de marti a Guvernului.

Ea a precizat ca urmeaza ca si procedura auditului extern la Departamentul de Interventii in Situatii de Urgenta sa fie indeplinita.

Sistemul de interventii in situatii de urgenta va fi modificat prin ordonanta de urgenta, pentru o mai mare eficienta si utilizare a resurselor puse la dispozitia Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat, inaintea sedintei, premierul Victor Ponta, dupa prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol.

Guvernul modifica sistemul 112 prin ordonanta de urgenta, dupa tragedia de la Siutghiol

"Astazi, avem deja o ordonanta de urgenta privind noi modificari in sistemul de interventii in situatii de urgenta, in asa fel incat sa invatam din lectiile pe care le primim, cum sa facem mai multa eficienta, cum sa facem mai mult in sensul de folosire a resurselor pe care le-am pus la dispozitia Departamentului pentru Situatii de Urgenta", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, anterior, ca procedurile de interventie in situatii de urgenta vor fi regandite si ca exista acordul in acest sens dat de premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Oprea, aceste proceduri vor fi reanalizate "in regim de urgenta", dupa tragedia in care patru oameni si-au pierdut viata, in urma prabusirii unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol.

Ministru Afacerilor Interne a mai declarat ca astfel de analize s-au realizat "la nivelul fiecarui judet". "Am dispus reexaminarea in regim de urgenta a procedurilor Departamentului pentru Situatii de Urgenta si ale tuturor structurilor cu responsabilitati imediate in astfel de situatii. In acest sens, la nivelul fiecarui judet s-a realizat o analiza a categoriilor de riscuri, in raport de particularitatile acestora si resursele existente pentru interventie imediata", a precizat ministrul.

Vicepremierul a mai spus ca toate datele rezultate in urma analizei "vor sta la baza elaborarii Conceptiei Unice de Interventie a Sistemului Integrat de Actiune la Situatii de Urgenta, pe care, la final, o vom prezenta in cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta".

Saptamana trecuta, premierul Ponta a anuntat ca Guvernul va solicita un audit extern la Departamentul de Interventii in Situatii de Urgenta, deoarece procedurile si persoanele cu atributii din institutie, pentru care au fost asigurate fonduri, trebuie sa fie mai bine pregatite.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#sefi inspectorate urgenta prefecti, #ordonanta inspectorate urgenta elicopter Siutghiol , #ministrul Muncii