Ministrul Muncii: Romanii sa faca practica si ucenicie in Germania, dar sa revina in tara

Marti, 22 Iulie 2014, ora 23:31
2718 citiri
Ministrul Muncii: Romanii sa faca practica si ucenicie in Germania, dar sa revina in tara

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marti, la o intalnire cu Jorg Asmussen, secretar de stat german in Ministerul Federal al Muncii si Problemelor Sociale, ca sustine organizarea de stagii de practica sau ucenicie la locul de munca, fie la nivel national, fie in Germania, cu conditia revenirii si intrarii beneficiarilor pe piata muncii din Romania.

Rovana Plumb si Jorg Asmussen au discutat despre mobilitatea fortei de munca, incluziunea sociala a rromilor si proiectele din cadrul Garantiei pentru tineri, informeaza Mediafax.

"Dincolo de integrarea reusita a cetatenilor romani pe piata muncii din Germania, exista probleme in ceea ce priveste mobilitatea cetatenilor sau lucratorilor romani spre Germania. De aceea, trebuie acordata o importanta mai mare protectiei acestora si combaterii muncii fara forme legale", a declarat ministrul roman.

Rovana Plumb a salutat initiativa cancelarului german, Angela Merkel, de a introduce salariul minim in Germania. In opinia sa, este o garantie a faptului ca lucratorii romani care ajung pe teritoriul statului german, in cautarea unui loc de munca, nu vor fi exploatati.

Rovana Plumb a recomandat delegatiei din Germania ca, in cazul in care exista idei de proiecte concrete, sa se ia in calcul si potentialul economiei sociale din Romania.

"Sustinem ideea dezvoltarii de proiecte de dezvoltare comunitara cu masuri integrate din domeniile educatiei, ocuparii, locuirii si sanatatii si eventual din domeniul agriculturii, in zonele rurale cu potential. De asemenea, organizarea unor stagii de practica sau ucenicie la locul de munca, care sa se desfasoare fie la nivel national, fie in Germania, cu conditia revenirii si intrarii pe piata muncii din Romania a beneficiarilor, ori organizarea unor targuri sau piete de desfacere in Germania, pentru mestesugarii rromi, sunt alte idei de proiect", a mai spus Rovana Plumb.

Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#Rovana Plumb ucenicie Germania, #Plumb locuri munca Germania , #ministrul Muncii