Guvernul nu renunta: alocatiile pentru copii vor fi acordate diferentiat

Luni, 01 Iunie 2015, ora 20:30
8637 citiri
Guvernul nu renunta: alocatiile pentru copii vor fi acordate diferentiat

Guvernul nu vrea sa renunte la acordarea de alocatii diferentiate, dupa ce si premierul Victor Ponta si-a arata sustinerea pentru aceasta masura.

Astfel, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus luni la Digi 24 ca se lucreaza la un pachet de masuri pentru acordarea de alocatii mai mari copiilor din familii cu venituri mici, aratand ca masurile ar putea prinde forma in septembrie - octombrie.

"Peste tot in Uniunea Europeana alocatiile se dau diferentiat. Fie in functie de veniturile parintilor, fie in functie de varsta copilului. Deocamdata lucram la pachet, pe masura ce va fi aproape de finalizare, va intra si in dezbatere publica in asa fel incat sistemul de asistenta sociala sa tinteasca pe nevoile copilului si familiei. Deocamdata suntem pe la mijloc. Un orizont ar fi septembrie, octombrie", a spus Rovana Plumb.

Alocatiile se dubleaza pentru toti copiii: Niciun vot impotriva in plen, mingea e la Iohannis (Video)

Aceasta a tinut sa precizeze nu exista posibilitatea ca unii copii sa primeasca "mai mult" si altii "deloc".

"Noi am marit cu inca 42 de lei alocatia pentru 500.000 de copii care vin din familii defavorizate. Ei voi primi, pe langa cei 84 de lei, 42 de lei in plus. Nu exista posibilitatea ca un copil sa nu primeasca alocatie", a subliniat ministrul Muncii.

Asigurari de la guvernanti: Bani pentru alocatii sunt

Rovana Plumb mai spune ca, din luna iunie, "cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei".

"Vorbim de cea mai consistenta masura prinvind marirea alocatiilor luata in timpul unui guvern, impactul bugetar este 900 de milioane de lei pana la sfarsitul anului. Pe un an va fi de 1,8 miliarde de lei.

Pentru anul asta, cu Ministerul de Finante, vom putea suporta dublarea alocatiilor pentru ca avem o crestere economica. Exista resurse, da, s-au identificat si putem asigura dublarea alocatiilor incepand cu luna iunie", a mai spus ministrul Muncii.

Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocatiilor pentru copii (Video)

La randul sau, prim ministrul Victor Ponta a salutat masura promulgata luni, de presedintele Klaus Iohannis.

"Salut promulgarea legii care dubleaza alocatiile. Avem fonduri pentru a incepe plata lor! Azi - zi importanta: TVA redus si alocatii duble!", a scris pe Twitter Victor Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, de Ziua Copilului, legea privind aprobarea ordonantei de urgenta ce reglementeaza dublarea alocatiei lunare pentru copii, de la 42 la 84 de lei.

Camera Deputatilor a aprobat, pe 20 mai, dublarea alocatiilor pentru toti copiii, de la 42 la 84 de lei. Surpriza din plen a constat in faptul ca niciun deputat nu a votat impotriva masurii, desi premierul Victor Ponta a sugerat ca se opune amendamentului PNL.

Prim-ministrul a declarat, de la tribuna Parlamentului, ca Guvernul va sprijini dublarea alocatiilor pentru toti copiii, dupa "un vot asa consistent", desi anterior atrasese atentia ca impactul bugetar va fi important.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Rovana Plumb marire alocatii, #Rovana Plumb alocatii diferentiate, #Victor Ponta marire alocatii , #ministrul Muncii