Guvernul creste salariile la doua milioane de bugetari

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 12:23
9175 citiri
Guvernul creste salariile la doua milioane de bugetari
Foto: Facebook/Rovana Plumb

In jur de doua milioane de bugetari ar putea beneficia de cresteri salariale incepand cu 1 ianuarie 2016, in urma revizuirii Legii salarizarii unitare, a estimat, joi, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Potrivit acesteia, s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanti ai ministerelor Muncii, Finantelor, Dezvoltarii si Administratiei pentru a lucra la acest proiect.

"Deocamdata, noi am constituit un grup de lucru format din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor, Ministerul Dezvoltarii si al Administratiei, astfel incat sa vedem cum putem sa reusim ca, de la 1 ianuarie 2016, salarizarea in sectorul bugetar sa fie una corecta. In momentul in care vom avea o forma finala in urma discutiilor vom putea veni cu mai multe clarificari", a declarat ministrul Rovana Plumb, la Romania TV.

La cat va ajunge in 2016 salariul minim in Romania

Ea a precizat ca in prezent exista o suprapunere a claselor de salarizare, dupa ce a crescut salariul minim pe economie la 975 de lei.

"Cert este ca in momentul de fata avem o suprapunere a claselor de salarizare ca urmare a unei masuri bune, benefice pentru toti salariatii din Romania: cresterea salariului minim pe economie, care, dupa cum bine stiti, acum este de 975 lei, iar de la 1 iulie va fi 1.050 de lei si, bineinteles, cele doua sectoare bugetare foarte importante - sanatatea si educatia unde, incepand cu 2014, am prevazut cresterile de salarii, asa cum ne-am angajat", a explicat seful de la Munca.

Intrebata daca exista vreo estimare cu privire la numarul de salariati care ar putea beneficia de salarii majorate de la 1 ianuarie 2016, Rovana Plumb a raspuns: "Pana la sfarsitul anului, in functie de cum vom prognoza si pentru 2016, in jur de 2 milioane de persoane".

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
#salariu minim 2016, #crestere salariu minim 2016, #beneficiari crestere salariu minim , #ministrul Muncii