Deputatii juristi au votat impotriva inceperii urmaririi penale a Rovanei Plumb in Dosarul Belina

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 19:12 4786 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a votat luni impotriva inceperii urmaririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, dupa ce aceasta a fost audiata, alaturi de avocat, aproximativ o ora de catre deputatii juristi.

Avizul negativ a fost adoptat cu 14 voturi "pentru" si 9 voturi "impotriva".

Votul a fost secret, cu buletine.

Rovana Plumb s-a declarat, din nou, la iesirea de la audierile din comisia juridica, nevinovata de acuzatiile aduse de procurorii anticoruptie.

Rovana Plumb s-a aparat in fata deputatilor juristi in Dosarul Belina: Colegii mei stiu foarte bine ce au de facut

Avizul Comisiei juridice urmeaza sa fie transmis plenului Camerei Deputatilor care se va pronunta marti, prin vot secret, asupra cererii de urmarire penala a lui Plumb.

Pe 22 septembrie, DNA a anuntat ca vicepremierul Sevil Shhaideh este suspecta de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cand era secretar de stat la MDRAP, intr-un dosar conform caruia, in 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.

DNA a cerut si sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala a ministrului Rovana Plumb, in acelasi dosar, pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News