Dancila spune ca o sustine neconditionat pe Rovana Plumb: Sper ca raspunsul comisiei JURI sa fie unul pozitiv

Sambata, 28 Septembrie 2019, ora 19:01
7370 citiri
Dancila spune ca o sustine neconditionat pe Rovana Plumb: Sper ca raspunsul comisiei JURI sa fie unul pozitiv
Foto: Alexandra Pandrea / Mediafax Foto / Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila transmite ca are in continuare incredere in colega sa Rovana Plumb, propusa pentru pozitia de comisar european, dar respinsa de oficialii de la declaratiilor sale de avere.

"Tot ceea ce s-a intamplat in ultimele zile - atat la votul din Parlamentul European, dar mai ales reactiile celor din tara - nu ma face sa am mai putina incredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotriva. Rovana are, in continuare, sustinerea mea neconditionata", a scris Viorica Dancila pe Facebook, sambata.

"O cunosc de multi ani, am muncit impreuna, stiu masura profesionalismului Rovanei si a bunei-credinte cu care si-a facut mereu treaba. Stiu ca ar exercita acest mandat de comisar european in bune conditii si am certitudinea ca, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de altii, ar prima intotdeauna interesele si politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, asa cum guvernul nostru actioneaza. De aceea sper ca raspunsul comisiei JURI sa fie unul pozitiv, in acord cu propunerea facuta de Romania si sustinuta de presedintele Comisiei Europene", mai spune Dancila.

Premierul a mai acuzat partidele din Opozitie ca "au proiectat o Romanie macinata de ura, mize si lupte si au uitat de romani", au aratat "intregii lumi o Romanie dezbinata, scindata intre interesul tarii si interesele marunte, meschine ale unor grupari", dar spera ca "romanii vad aceste lucruri si am increderea ca o vom vedea clar, cu totii, la votul din aceasta toamna".

Reactia vine dupa ce Rovana Plumb nu a obtinut unda verde din partea Comisiei pentru Afaceri Judiciare JURI a Parlamentului European, unde au fost 15 voturi impotriva candidaturii si doar sase pentru.

Presedintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, a cerut JURI o recomandare clara pana luni, la pranz, daca Rovana Plumb nu poate exercita o eventuala functie de comisar.

Pana atunci, procedura de numire a comisarului-desemnat Rovana Plumb este suspendata, potrivit Art, 2, paragraful 2 din Anexa VII a Regulilr de Procedura.

Exclusiv Ce spune JURI in scrisoarea de respingere a Rovanei Plumb: Pana cand conflictul de interese nu e rezolvat, sunt indoieli ca isi poate exercita rolul de comisar (Document)

V.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rovana Plumb comisar european, #Dancila Rovana , #comisar european