Cazul-premiera Rovana Plumb: Siegfried Muresan spune ca legaturile de clan sunt mai importante in PSD ca reputatia Romaniei

Duminica, 29 Septembrie 2019, ora 09:06 6031 citiri
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Dupa ce premierul Viorica Dancila si-a exprimat in continuare sprijinul pentru Rovana Plumb, refuzata categoric la Bruxelles pentru un post de comisar european, din motive de integritate, europarlamentarul liberal Siegfried Muresan are o reactie scurta, care face referire la reputatia terfelita a Romaniei in guvernarea PSD.

"Pentru pesedisti legaturile dintre membrii clanului sunt mai importante decat reputatia internationala a Romaniei. Avem nevoie urgenta de un prim-ministru care sa puna tara inainte de toate", scrie duminica dimineata pe Facebook Siegfried Muresan.

Comentariul sau vine dupa ce sambata seara premierul Viorica Dancila a transmis ca are in continuare incredere in colega sa Rovana Plumb, propusa pentru pozitia de comisar european, dar respinsa de oficialii de la declaratiilor sale de avere.

Amanunte aici - Dancila spune ca o sustine neconditionat pe Rovana Plumb: Sper ca raspunsul comisiei JURI sa fie unul pozitiv.

Amintim ca, in premiera pentru UE, Rovana Plumb nu a obtinut unda verde din partea Comisiei pentru Afaceri Judiciare JURI a Parlamentului European, unde au fost 15 voturi impotriva candidaturii si doar sase pentru.

Presedintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, a cerut JURI o recomandare clara pana luni, la pranz, daca Rovana Plumb nu poate exercita o eventuala functie de comisar.

Pana atunci, procedura de numire a comisarului-desemnat Rovana Plumb este suspendata.

B.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com