Barna ii propune lui Dancila sa il nominalizeze pe Drula in functia de comisar european. Ponta le vrea pe Manescu, Cretu sau Odobescu

Joi, 26 Septembrie 2019, ora 23:07
5314 citiri
Barna ii propune lui Dancila sa il nominalizeze pe Drula in functia de comisar european. Ponta le vrea pe Manescu, Cretu sau Odobescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul USR Dan Barna i-a propus, joi, premierului Viorica Dancila, sa il nominalizeze pe deputatul USR Catalin Drula pentru functia de comisar european din partea Romaniei.

"Am o propunere pentru guvernul Romaniei. Una care sa ne salveze de jena pe care o simtim cu totii astazi cand propunerea PSD pentru postul de Comisar European pentru Transporturi a fost respinsa. Va propun sa numim un om care se pricepe. Un om cu un CV ireprosabil, care a demonstrat de-a lungul timpului de nenumarate ori preocupare si pricepere la infrastructura de transport.

Ma gandesc la deputatul Catalin Drula caruia, in aceasta seara, i-am propus sa accepte sa ii inaintez public numele pentru aceasta functie. De ce tocmai el? E relativ simplu. Inainte de a fi politician, inainte de a fi userist, inainte de a fi ales in Parlamentul national, Catalin a fost un activist pro-infrastructura", a scris Barna, pe Facebook.

Liderul sustine ca deputatul Catalin Drula este un politician coerent, onest si cu putere de munca.

Totodata, Dan Barna a precizat ca daca va fi ales pentru aceasta functie, Catalin Drula isi va pierde calitatea de membru de partid.

"Vreau sa fiu bine inteles, din momentul in care aceasta propunere va fi acceptata, el inceteaza sa mai fie membru de partid cu tot ce presupune acest lucru. Va fi doar inca un roman de care putem fi mandri. Va fi o pierdere pentru mine si pentru partid, dar e un castig pentru Romania. Haideti ca se poate! Nu trebuie decat un pic de curaj", a conchis Barna.

La randul sau, liderul Pro Romania, Victor Ponta, ii propune premierului sa aleaga intre Corina Cretu, Ramona Manescu sau Luminita Odobescu.

"In luna august i-am propus Vioricai Dancila sa o sustinem toti pe Corina Cretu pentru un nou mandat de Comisar European - cu sanse majore de a avea un portofoliu foarte bun si functia de vicepresedinte (dat fiind experienta deja acumulata in primul mandat)! Sau, eventual, pe Ramona Manescu (pe atunci membru ALDE). Am fost refuzat si a mers mai departe cu Rovana Plumb - o propunere, iata, faara succes! Azi ii propun public din nou sa o nominalizeze pe Corina / sau Ramona / sau Luminita Odobescu! Cat mai rapid! ", a scris Ponta, pe Facebook.

El a adaugat ca nu va candida pentru functia de comisar european.

Joi s-a inregistrat o premiera la Bruxelles, dupa ce candidatura Rovanei Plumb nu a trecut de Comisia pentru Afaceri Judiciare JURI a Parlamentului European, ceea ce inseamna ca este, practic, blocata. Au fost 15 voturi impotriva candidaturii si doar sase pentru.

Comisia Juridica a decis, cu 20 de voturi pro si doua abtineri, sa scrie o scrisoare Ursulei von der Leyen, in care sa o anunte ca a fost respinsa candidatura Rovanei Plumb.

"Cea mai noua informatie in cazul Rovanei Plumb: Va fi trimisa din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informata ca exista un conflict de interese cu privire la imprumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin.

Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu isi poate asuma functia de comisar european", a scris Siegfried Muresan, joi, pe Facebook.

Cand a venit vestea de la Comisia JURI, era in plina desfasurare un briefing tehnic la Bruxelles, privind audierile de comisari. Intrebati de jurnalisti ce se va intampla in continuare, oficialii europeni au opinat ca presedintele ales al CE, Ursula von der Leyen, ar trebui sa "puna alt nume pe masa".

Nu s-a mai intamplat in trecut un asemenea caz, au adaugat acestia, e prima data cand Comisia JURI are un asemenea rol, asa ca procedura de urmat trebuie anuntata.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Rovana Plumb respinsa comisar european , #comisar european