Adio, dar raman cu tine! Ponta n-a plecat de la conducerea PSD - ce functie are premierul

Luni, 27 Iulie 2015, ora 10:04
6732 citiri
Adio, dar raman cu tine! Ponta n-a plecat de la conducerea PSD - ce functie are premierul
Foto: Facebook/Victor Ponta

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a transmis ca Victor Ponta nu pleaca din conducerea PSD, chiar daca nu mai este oficial presedintele partidului.

"Este clar ca Victor Ponta a spus ca se retrage din aceasta functie. Ca sa nu mai fie nici un fel de comentarii, s-a facut aceasta precizare in cadrul Biroului Politic Permanent. Insa Victor Ponta ramane liderul incontestabil al politicii romanesti si este prim-ministrul Romaniei", a sustinut Rovana Plumb, intr-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei.

Cum a votat Ponta cu Rovana Plumb fara a mai fi prezent la sedinta PSD

Victor Ponta i-a povestit ministrului Muncii intentiile sale inainte de a trimite scrisoarea catre colegii din PSD, in care-si anunta demisia de la sefia partidului, a mai spus aceasta.

De asemenea, Rovana Plumb considera ca decizia premierului a fost un act responsabil, pe motiv ca "este intotdeauna consecvent principiilor dupa care se ghideaza". Totusi, ea a mentionat ca Ponta va ramane in conducerea partidului.

"Victor Ponta nu pleaca din echipa de conducere a PSD, el, in calitatea pe care o are, de prim-ministru al Romaniei, este vicepresedinte al partidului si participa la toate reuniunile politice pe care le avem, indiferent de nivel, Comitet Executiv, Birou Permanent, Consiliu National si, bineinteles, participa in cadrul reuniunilor coalitiei la guvernare, alaturi de partenerii nostri politici, UNPR si ALDE", a explicat Rovana Plumb.

Dragnea conduce echipa PSD

Liviu Dragnea a preluat fraiele partidului, saptamana trecuta, in cadrul unei sedinte extraordinare a PSD, in care social-democratii si-au votat presedintele interimar. Acelasi post a fost vizat si de Rovana Plumb, insa ea a primit 18 voturi, in timp ce contracandidatul sau - 65.

Prima sedinta PSD sub obladuirea lui Dragnea

El va fi in fruntea partidului pana pe 16 noiembrie, cand va avea loc Congresul PSD. Astfel, Liviu Dragnea a revenit intr-un post de conducere al partidului dupa ce a renuntat la functia de presedinte executiv, ca urmare a condamnarii la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, din anul 2012.

Alegerile in PSD au avut loc dupa ce Victor Ponta s-a autosuspendat din functia de presedinte al formatiunii politice dupa ce procurorii DNA au anuntat inceperea urmaririi penale impotriva sa in dosarul Rovinari - Turceni.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Rovana Plumb rol Ponta PSD, #rol Ponta PSD, #Ponta conducere PSD , #PSD