Rosia Montana: O noua saptamana de proteste - sute de oameni in strada

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 22:09
1805 citiri
Rosia Montana: O noua saptamana de proteste - sute de oameni in strada
Foto: Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Cateva sute de persoane protesteaza luni seara in Piata Universitatii fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Oamenii au iesit in strada pentru a noua zi consecutiv, in ciuda declaratiilor facute luni de politicieni, care au anuntat ca se opun proiectului.

Manifestantii scandeaza, printre altele, "Uniti, salvam Rosia Montana!" si au pancarte cu mesaje precum: "Nu ne lasam amagiti. Respingerea legii este doar punctul 1", "Cetateanul format. Jaf de 50 de miliarde de euro", "Stop hotiei!".

Rosia Montana: Politicienii fac un pas inapoi, protestele continua

Parlamentarii liberali au votat, luni seara, in cazul proiectului privind exploatarea de la Rosia Montana, acestia declarandu-se impotriva demararii lucrarilor in zona.

Deputatii si senatorii PNL s-au reunit intr-o sedinta de urgenta, la ora 18:00, la Parlament, la cererea liderului liberal Crin Antonescu. Intalnirea alesilor PNL vine dupa ce, luni, Antonescu a respins luni critica facuta de Victor Ponta conform careia se opune proiectului Rosia Montana din ratiuni electorale, spunand ca desi el a anuntat ca va vota impotriva acestui proiect, asta nu inseamna ca nu mai trebuia constituita comisia parlamentara speciala.

Protestatarii au aniversat, duminica, o saptamana de manifestatii publice impotriva proiectului de lege emis de Guvernul Ponta care permite exploatarea aurului la Rosia Montana.

In cea de-a opta zi de proteste, bucurestenii au organizat un mars de amploare: peste 10.000 de manifestanti au marsaluit pe strazile Capitalei, scandand lozinzi impotriva clasei politice, dar si impotriva presei care ignora evenimentele legate de Rosia Montana. Si in Cluj, 6.000 de oameni au protestat fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana.

De asemenea, in alte orase din Romania si din strainatate s-au organizat actiuni de protest fata de proiectul legislativ adoptat de Guvernul Ponta si trimis la Parlament in vederea demararii exploatarii aurului la Rosia Montana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#protest Rosia Montana, #Rosia Montana proteste proiect , #proiect