Rosia Montana Gold Corporation trimite acasa 70% din angajati - afla motivul

Luni, 16 Februarie 2015, ora 15:24
4680 citiri
Rosia Montana Gold Corporation trimite acasa 70% din angajati - afla motivul
Foto: RMGC

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) va trimite marti in somaj tehnic 70 de angajati, din totalul de 100 de salariati ai companiei, ca urmare a incertitudinii prelungite privind calendarul de autorizare a proiectului minier de la Rosia Montana.

"Incepand cu data de 17 februarie 2015, 70% dintre angajatii companiei Rosia Montana Gold Corporation intra in somaj tehnic prin intreruperea temporara a contractului de munca pe termen nedefinit. Masura somajului tehnic este impusa de incertitudinea prelungita privind calendarul de autorizare a proiectului minier de la Rosia Montana, ceea ce determina continuarea programului de reducere a activitatilor si a costurilor companiei", a transmis RMCG.

Totodata, compania a anuntat ca spera ca factorii de decizie din guvern si autoritati de reglementare responsabile de autorizarea dezvoltarii proiectului se vor implica in consultari cat mai curand posibil.

Ce vrea Gabriel Resources de la statul roman, legat de proiectul minier de la Rosia Montana

Presedintele Klaus Iohannis a declarat in luna ianuarie ca pozitia sa privind proiectul Rosia Montana nu s-a schimbat si considera in continuare ca nu a fost bine abordat, precizand ca ii invita pe cei implicati, firma care doreste sa investeasca si Guvernul, sa reia discutiile.

Iohannis, solicitat sa lamureasca declaratiile despre Rosia Montana - comparatii cu Boc si Basescu

El a mai spus ca fara o negociere buna, serioasa si aplicata, lucrurile nu vor putea fi rezolvate.

Legea Rosia Montana, ingropata

In luna iunie a anului trecut, Camera Deputatilor a respins proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Rosia Montana.

O luna mai tarziu, premierul Victor Ponta afirma ca proiectul Rosia Montana este blocat pana cand nu exista o sustinere politica clara, el adaugand ca, personal, considera ca pentru Romania este mai bine totusi sa fie exploatate toate resursele naturale, inclusiv aurul, daca sunt respectate toate normele de mediu.

Compania canadiana Gabriel Resources detine 80,69% din actiunile RMGC, restul capitalului fiind controlat de statul roman, prin Minvest Rosia Montana.

Gabriel Resources a anuntat in ianuarie vrea o solutie amiabila privind Rosia Montana si a trimis Presedintiei si premierului o notificare prin care cere autoritatilor romane sa se angajeze intr-un proces de consultare, mentionand ca ar putea recurge la arbitraj daca nu se gaseste o solutie pentru dezvoltarea proiectului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#somaj tehnic Rosia Montana, #somaj tehnic RMGC , #proiect