Primarul din Rosia Montana, amenintat cu moartea, cu un pistol, pe Facebook. Doi barbati au fost retinuti

Duminica, 27 Septembrie 2020, ora 20:34
2748 citiri
Primarul din Rosia Montana, amenintat cu moartea, cu un pistol, pe Facebook. Doi barbati au fost retinuti
Politia Romana/Facebook.

Primarul comunei Rosia Montana a fost amenintat cu moartea pe Facebook de catre doi locuitori din comuna. Unul avea un pistol de tip airsoft.

Potrivit IPJ Alba, politistii din Abrud au fost sesizati prin plangere de catre primarul in functie din Rosia Montana, Eugen Furdui, cu privire la faptul ca a fost amenintat cu moartea de doi cetateni prin intermediul unui videoclip postat pe o retea de socializare, in care acestia au folosit si un pistol.

"S-a inregistrat dosar penal, pentru comiterea faptei de amenintare, iar in urma activitatilor desfasurate au fost identificati cei doi autori, precum si pistolul air soft, folosit in filmarea postata reteaua de socializare. Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand ca maine sa fie prezentati parchetului cu propuneri legale", a precizat IPJ Alba.

In total, politistii din Alba au aplicat noua sanctiuni contraventionale, din care sase de avertismente scrise si trei de amenzi cu o valoare totala de 3400 de lei. Cele mai frecvente fapte contraventionale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, consumul de alcool in proximitatea sectiilor de votare si fotografierea sau filmarea buletinului de vot. In plus, politistii au deschis 7 de dosare penale privind infractiuni electorale.

In orasul Baia de Aries s-au deschis trei dosare penale pentru fals in inscrisuri dupa ce au fost sesizati cu privire la faptul ca la o sectie de vot au fost depuse trei solicitari pentru urna speciala, pe numele a trei femei din oras, care au declarat ca nu au depus astfel de solicitari.

Politistii Sectiei 9 Politie Rurala Campeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, la o sectie de votare de pe raza comunei Albac, doi dintre membrii comisiei ar fi consumat bauturi alcoolice. Intre acestia s-ar fi produs si un conflict spontan. Fata de cei barbati a fost luata masura sanctionarii contraventionale, in cuantum de 1.000 de lei, pentru fiecare.

O situatie deosebita a avut loc la sectia de votare nr. 77, de pe raza municipiului Blaj, unde unui membru al comisiei i s-a facut rau. La fata locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care i-a acordat primele ingrijiri medicale, ulterior barbatul fiind transportat la spital. Procesul de votare a fost intrerupt pentru aproximativ 20 de minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#rosia montana, #alegeri locale, #amenintare, #moarte, #stiri , #stiri Rosia Montana