Macovei: Fara cianuri la Rosia Montana! Ponta e las, ipocrit, iresponsabil

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 17:42
1632 citiri
Macovei: Fara cianuri la Rosia Montana! Ponta e las, ipocrit, iresponsabil

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune ca se opune in continuare exploatarii aurului la Rosia Montana, intrucat ar insemna otravirea cu cianuri a zonei, si il acuza de ipocrizie si lasitate pe premierul Victor Ponta, cel care s-a aratat, in acelasi timp, si de partea proiectului, si impotriva.

"Ponta, premierul duplicitar si las, a tacut malc si a semnat otravirea cu cianuri a Rosiei Montana. Ponta nu a avut nici macar putinul curaj cat sa isi asume decizia printr-o hotarare de Guvern, semnata de el, si sa explice intregii tari de ce vrea ca cianurile sa otraveasca Rosia Montana.

Ponta a aprobat un proiect de lege - care permite folosirea cianurilor pentru exploatarea aurului de la Rosia Montana -, pe care l-a trimis in Parlament pentru a scapa de orice responsabilitate, pentru ca votul Parlamentului - ca organ colectiv - elimina posibilitatea tragerii la raspundere. Ponta este prea las ca sa isi asume singur o responsabilitate", scrie Monica Macovei pe blog.

Fostul ministru al Justitiei spune ca Ponta se comporta precum un bolnav psihic atunci cand spune ca e pentru cianuri ca premier, dar impotriva ca deputat.

"Aceasta este starea de normalitate a lui Victor Ponta - lipsa de raspundere. Mai mult chiar, intr-un registru pe care medicii specialisti l-ar caracteriza ca fiind al unui om bolnav psihic, Ponta declara senin ca a aprobat folosirea cianurilor in calitate de premier, dar ca va vota impotriva lor in calitate de deputat", a mai comentat Macovei.

Europarlamentarul PDL a amintit ca ea sa opune exploatarii, intrucat nu vrea ca "Rosia Montana sa dispara".

"Eu sunt consecventa: nu-mi schimb parerea de pe o zi pe alta. Nu vreau ca Rosia Montana sa dispara otravita cu cianuri. Aurul poate fi extras si prin alte proceduri si cu mai multe beneficii pentru stat.

Asa cum presedintele Traian Basescu l-a intrebat astazi pe Ponta, intreaga societate romaneasca ar trebui sa-i puna aceeasi intrebare: 'Ponta, cati bani ai luat pentru Rosia Montana?'", a conchis Macovei.

L.L.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Macovei cianuri Rosia Montana, #Macovei Rosia Montana Ponta las , #proiect