Macovei: Fara cianuri la Rosia Montana! Ponta e las, ipocrit, iresponsabil

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 17:421459 citiri
Macovei: Fara cianuri la Rosia Montana! Ponta e las, ipocrit, iresponsabil

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune ca se opune in continuare exploatarii aurului la Rosia Montana, intrucat ar insemna otravirea cu cianuri a zonei, si il acuza de ipocrizie si lasitate pe premierul Victor Ponta, cel care s-a aratat, in acelasi timp, si de partea proiectului, si impotriva.

"Ponta, premierul duplicitar si las, a tacut malc si a semnat otravirea cu cianuri a Rosiei Montana. Ponta nu a avut nici macar putinul curaj cat sa isi asume decizia printr-o hotarare de Guvern, semnata de el, si sa explice intregii tari de ce vrea ca cianurile sa otraveasca Rosia Montana.

Ponta a aprobat un proiect de lege - care permite folosirea cianurilor pentru exploatarea aurului de la Rosia Montana -, pe care l-a trimis in Parlament pentru a scapa de orice responsabilitate, pentru ca votul Parlamentului - ca organ colectiv - elimina posibilitatea tragerii la raspundere. Ponta este prea las ca sa isi asume singur o responsabilitate", scrie Monica Macovei pe blog.

Fostul ministru al Justitiei spune ca Ponta se comporta precum un bolnav psihic atunci cand spune ca e pentru cianuri ca premier, dar impotriva ca deputat.

"Aceasta este starea de normalitate a lui Victor Ponta - lipsa de raspundere. Mai mult chiar, intr-un registru pe care medicii specialisti l-ar caracteriza ca fiind al unui om bolnav psihic, Ponta declara senin ca a aprobat folosirea cianurilor in calitate de premier, dar ca va vota impotriva lor in calitate de deputat", a mai comentat Macovei.

Europarlamentarul PDL a amintit ca ea sa opune exploatarii, intrucat nu vrea ca "Rosia Montana sa dispara".

"Eu sunt consecventa: nu-mi schimb parerea de pe o zi pe alta. Nu vreau ca Rosia Montana sa dispara otravita cu cianuri. Aurul poate fi extras si prin alte proceduri si cu mai multe beneficii pentru stat.

Asa cum presedintele Traian Basescu l-a intrebat astazi pe Ponta, intreaga societate romaneasca ar trebui sa-i puna aceeasi intrebare: 'Ponta, cati bani ai luat pentru Rosia Montana?'", a conchis Macovei.

L.L.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News