Liderii protestelor Rosia Montana, pusi sub invinuire pentru vandalizarea masinii ministrului Barbu

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 20:50
3846 citiri
Liderii protestelor Rosia Montana, pusi sub invinuire pentru vandalizarea masinii ministrului Barbu
Foto: Digi 24

Liderii protestatarilor care se opun demararii proiectului de la Rosia Montana, Claudiu Craciun si Alexandru Alexe, au fost pusi sub acuzare in cazul vandalizarii masinii ministrului Culturii, Daniel Barbu.

Claudiu Craciun este invinuit pentru ultraj, in vreme ce Alexandru Alexe a fost pus sub invinuire pentru distrugere, transmite B1 TV.

Daniel Barbu constituie parte civila in dosarul in care cei doi lideri ai protestelor sunt cercetati pentru ca i-ar fi vandalizat ministrului masina, in urma cu circa doua saptamani, cand acesta a iesit de la un eveniment desfasurat intr-un club din centrul vechi.

Claudiu Craciun si Alexandru Alexe au fost citati, vineri, la sectia 10 de politie din Capitala, pentru a da declaratii in fata anchetatorilor. La iesirea din sectia de politie, Claudiu Craciun spunea ca a dat declaratii in calitate de faptuitor, nu de invinuit.

Craciun sustine ca a fost un flashmob, Barbu zice ca s-a simtit atacat

"Nu a fost un atac, a fost un flashmob, o intalnire spontana, care a avut ca scop atragerea atentiei asupra catrastrofei de la Rosia Montana", spunea, vineri, liderul protestatarilor, precizand si ca nu a vazut cand s-a produs acel incident.

Ulterior, ministrul Daniel Barbu a declarat ca spusele lui Craciun reprezinta "un discurs al manipularii, al diversiunii si al minciunii".

"Eu m-am considerat atacat. Daca numim acest atac mai elegant, cu niste cuvinte anglo-saxone...", declara ministrul Barbu.

Mai multe persoane au fost citate pana acum de Politia Capitalei, pentru a fi audiate, in calitate de martori, privind incidentul in care mai multi manifestanti l-au agresat pe ministrul Culturii Daniel Barbu, in 17 octombrie.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, atacat in Centrul Vechi. Ponta invoca anarhia

Atunci, mai multi protestatari au inconjurat masina in care se afla oficialul, dupa ce acesta a participat la o conferinta pe teme culturale organizata intr-un club de pe strada Blanari.

Zeci de tineri, care au aflat de pe retelele de socializare ca ministrul participa la un eveniment in clubul respectiv, au blocat automobilul, i-au spart luneta si i-au cerut lui Barbu demisia.

I.S.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Claudiu Craciun invinuire dosar Barbu, #Alexandru Alexe invinuire masina Barbu, #atac masina ministru Cultura , #protest