Mii de manifestanti anti-Rosia Montana, in mars prin Bucuresti, Cluj si Sibiu UPDATE

Duminica, 06 Octombrie 2013, ora 19:47
3454 citiri
Mii de manifestanti anti-Rosia Montana, in mars prin Bucuresti, Cluj si Sibiu UPDATE
Foto: Ziare.com

Cateva mii de persoane au plecat din cartierul bucurestean Militari, duminica dupa-amiaza, inspre Universitate, trecand prin fata palatului Cotroceni. Cei 2000-3000 de oameni manifesteaza impotriva proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana.

Protestatarii au blocat circulatia pe Bulevardul Iuliu Maniu, venind dispre strada Dezrobirii, in zona statiei de metrou Gorjului din cartierul Militari, unde se afla o strada numita chiar Rosia Montana. Acestia au steaguri, pancarte si mesaje impotriva mineritului cu cianuri.

In jurul orei 17.00, oamenii s-au pus in miscare pe traseul Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Timisoara - strada General Vasile Milea - Soseaua Cotroceni - Bulevardul Gheorghe Marinescu - Bulevardul Eroii Sanitari - Bulevardul Mihail Kogalniceanu - Piata Universitatii.

Coloana este incadrata de jandarmi si politisti care vor intrerupe temporar circulatia pe portiunea de drum in care se afla manifestantii.

In jurul orei 19.00, manifestantii au ajuns in fata Palatului Cotroceni. Dupa aproximativ 25 de minute in care a stat in fata Cotroceniului, coloana s-a pus iar in miscare. S-a scandat impotriva presedintelui Basescu, dar si a lui Ponta si Antonescu. Cel mai mult s-a scandat "Demisia", dar si lozinci impotriva proiectului Rosia Montana si a gazelor de sist.

Proteste si la Cluj si Sibiu

Aproape o mie de persoane protesteaza, duminica seara, in centrul orasului Cluj-Napoca, fata de proiectul minier de la Rosia Montana, scandand "USL, PDL - aceeasi mizerie" si "Afara, afara, RMGC din tara".

Protestatarii s-au adunat, duminica, in jurul orei 17.00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, avand pancarte cu inscriptiile "Suntem tineri si ne pasa, nicio mina in tara noastra", "Va rugam sa ne scuzati, suntem tineri educati", "Uniti salvam Rosia Montana de cianura" si "Vrem natura, nu cianura".

Totodata, oamenii scandeaza "USL, PDL - aceeasi mizerie" si "Afara, afara, RMGC din tara".

Cateva sute de protestatari au scandat si in centrul Sibiului, duminica, incepand cu ora 18:00.

Proteste similare sunt anuntate, duminica, in mai multe orase din tara, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Suceava, Buzau, Constanta, Timisoara, Sibiu, Targu Mures si Brasov. De asemenea, sunt anuntate proteste si la Budapesta, Londra, Los Angeles, Washington, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena, Barcelona si Bruxelles.

UPDATE 20:30 - Atunci cand protestarii care au plecat din fata sediului DNA au ajuns in Piata Universitatii, cativa dintre ei s-au imbrancit cu cei care manifestau impotriva proiectului Rosia Montana. Interventia jandarmilor a calmat spiritele. Circulatia este blocata in Piata Universitatii din Bucuresti.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#protest Rosia Montana, #protest Rosia Montana Bucuresti , #protest