Acuze grave de corupție la FC Barcelona. Doi foști președinți deferiți deja justiției

Sambata, 11 Martie 2023, ora 10:37
1761 citiri
Acuze grave de corupție la FC Barcelona. Doi foști președinți deferiți deja justiției
Rosell și Bartomeu au fost puși sub acuzare FOTO facebook

Justiţia spaniolă a acuzat vineri clubul spaniol FC Barcelona şi pe doi dintre foştii săi preşedinţi pentru „corupţie”, „încălcare a încrederii” şi „înregistrări comerciale false” în cazul plăţilor suspecte de bani de la clubul catalan către Jose Maria Enriquez Negreira, fost conducător al arbitrajului spaniol, de asemenea urmărit penal.

Aceste proceduri, decise de procuratura din Barcelona, ​​vizează clubul FC Barcelona ca persoană juridică, precum şi pe Josep Maria Bartomeu, preşedinte al grupării catalane între 2014 şi 2020, şi Sandro Rosell, preşedintele clubului FC Barcelona între 2010 şi 2014. Oscar Grau şi Albert Soler, membri ai fostei echipe de conducere a lui Bartomeu, sunt de asemenea urmăriţi penal.

Sesizat de organele fiscale cu privire la posibile nereguli în plata impozitelor de către o companie aparţinând lui Enriquez Negreira, procuratura deschisese o anchetă prealabilă în primăvara anului 2022 pentru a verifica motivul şi cadrul în care s-au făcut aceste plăţi.

„FC Barcelona a obţinut şi menţinut un acord verbal strict confidenţial cu José Maria Enriquez Negreira, astfel încât, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului Tehnic de Arbitraj (CTA) şi în schimbul unor sume de bani, acesta din urmă desfăşoară acţiuni care tind să avantajeze clubul FC Barcelona în luarea unor decizii de către arbitri”, a explicat procuratura. Potrivit acesteia din urmă, clubul catalan a plătit în total peste 7,3 milioane de euro între 1994 şi 2018.

„Barça nu a cumpărat niciodată arbitri şi nu a avut niciodată intenţia de a cumpăra vreunul, să fie clar”, a asigurat marţi actualul preşedinte al FC Barcelona, ​​Joan Laporta, în cadrul unei conferinţe de presă. Un mesaj în concordanţă cu cel al lui Maria Enriquez Negreira, care neagă orice favoruri făcute Barcelonei.

La nivel sportiv, FC Barcelona nu riscă nimic, cel puţin în Spania: faptele, vechi de peste cinci ani, sunt într-adevăr considerate prescrise, potrivit preşedintelui LaLiga Javier Tebas. UEFA şi FIFA nu şi-au făcut cunoscută poziţia.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Un nou eșec în instanță pentru primarul fugar Cătălin Cherecheș. Cererea care i-a fost respinsă de Înalta Curte ca nefondată
Un nou eșec în instanță pentru primarul fugar Cătălin Cherecheș. Cererea care i-a fost respinsă de Înalta Curte ca nefondată
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marţi, 26 martie, cererea fostului primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş de strămutare a dosarului legat de contestaţia în anulare depusă...
#Rosell, #bartomeu, #acuzare, #fc barcelona, #coruptie , #stiri fotbal