USL ii spunea "Hotul Videanu". Acum e deja "mafiot" Opinii

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 15:40
1745 citiri
USL ii spunea "Hotul Videanu". Acum e deja "mafiot" Opinii

USL vorbea obsesiv, inainte de venirea la Putere, de "hotul Videanu". La randul sau, Adriean Videanu iesea la rampa cu raspunsuri pentru adversarii sai, spunand ca "totul nu este decat mascarada politica".

Pana una alta, domul Videanu este suspectat de "subminarea economiei nationale", una dintre cele mai grave acuzatii ce pot fi aduse unui inalt demnitar al statului.

Sigur, pe langa numele lui Videanu, in acest dosar este vehiculat si numele lui Varujan Vosganian, insa momentan doar pedelistul este cap de afis in afacerea "Niculae-Romgaz", dupa ce presedintele Basescu a avizat favorabil cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva lui Videanu. Plus ca in presa au aparut si stenograme al discutiilor dintre pedelist si afaceristul Ioan Niculae.

Imi aduc bine aminte cum, pe timpul guvernarii Boc, in momentele in care Romania trecea prin acea criza presarata cu taieri de salarii si marirea TVA, domnul Niculae iesea aproape seara de seara la televizor, amenintand ca isi va inchide mai toate combinatele chimice, daca firmele sale nu vor primi gaz din productia interna, la un pret de aproape trei ori mai mic decat cel importat.

Printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului Boc, se legiferase ca populatia va primi exclusiv gaze din productie interna, iar pentru marii industriasi se va crea un cos special care va cuprinde si gaze de import. Nu stim cum a facut domnul Niculae, ce bagheta magica a folosit, dar cererile sale au fost indeplinite, primind gaze de la Romgaz la preturi mici, fata de alti jucatori industriali din Romania care cumparau gaze importate de la rusi.

Daca Videnau dorea sa mentina locurile de munca creeate de Niculae la combinatele sale chimice, oferindu-i acestuia gaze la preturi mici, atunci trebuia sa faca acest lucru cu toate firmele industraile din tara, care i-ar fi solicitat acest lucru. Astfel, domnul Videanu a creat un avantaj pentru o singura persoana si ale sale firme, in detrimentul altor jucatori care au platit in continuare gaze de import.

Cine stie, poate buna credinta a lui Videanu l-a indemnat sa cedeze in fata patronului Interagro. Cum arata, insa, acest dialog, interceptat de procurori?

IOAN NICULAE: Alo!

ADRIEAN VIDEANU: Sa nu uiti sa dai tu telefonul acela, te rog eu mult de tot.

IOAN NICULAE: L-am dat deja.

ADRIEAN VIDEANU: Da? Bine, ok.

IOAN NICULAE: Bai, vezi ca nu a iesit nici acum publicatia aia.

ADRIEAN VIDEANU: Stiu, stiu, vorbim noi, nu...

IOAN NICULAE: Bine, bine.

Discutia continua cu SMS-uri intre cei doi si cu o convorbire intre Videanu si Directorul Romgaz care, la un moment dat, spune: "Suntem aproape peste costuri cu.. daca mergem tot anul. Nici nu l-am prins pentru la anul in buget (...). Sub nicio forma nu mai putem da discoutul de 40 USD sau marim pretul, altfel nu mai facem investitiile".

Din cate intelegem, Niculae, pe langa faptul ca lua gaz din productia interna, mai beneficia si de un discount de achizitie. Nu mai putem vorbi de buna intentie a lui Videnu, atat timp cat discutiile se desfasoara la nivel de "per tu" cu expresii de genul "bai, vezi ca....Videanu era ministru, iar celalalt era un simplu patron de firma.

Din discutie reiese ca cei doi isi vorbeau ca doi buni prieteni. Exact cum vorbeau Basescu si Blejnar. Dupa ce fusese interceptat ca ii spunea lui Blejnar "mai, Sorine" sau "Sorinache", Basescu spunea ca nu l-a intalnit in viata sa pe fostul sef al ANAF. Cam la astfel de scuze sa va asteptati si din partea lui Videanu.

Sa-i mai reamintim domului Videanu ca Iulia Timosenko, fost prim-ministru al Ucrainei a fost condamnata la 7 ani de inchisoare pentru abuz de putere, fiind acuzata ca a importat gaze de la rusi, la un pret care a prejudiciat statul ucrainean. Acolo, procesul s-a miscat repede, dar ma indoiesc ca la noi fi la fel de rapizi.

Pana una alta, se vorbeste de "grup infractional". Asteptam si decizia in cazul lui Vosganian si sa nu uitam a pune o intrebare. Oare Videanu nu avea si el un superior caruia trebuia sa-i raporteze? Emil Boc stie ceva? Cand vorbesti de "grupu infractional", te gandesti deja la crima organizata. Ori, eticheta pusa de USL nu i se mai potriveste deloc lui Videanu. Numai mafiotii fac parte din grupuri infractionale organizate. Ceilalti, hotii, fura doar gaini.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Videanu urmarire penala, #Videanu Ioan Niculae, #Videanu Romgaz prejudiciu , #pret gaze