Unul dintre liderii PNL critică modificările la Codul Fiscal: „Reducerea aparatului bugetar ar putea însănătoși economia”

Luni, 25 Iulie 2022, ora 14:04
4246 citiri
Unul dintre liderii PNL critică modificările la Codul Fiscal: „Reducerea aparatului bugetar ar putea însănătoși economia”
Președintele CJ Caraș-Severin Romeo Dunca este un fost susținător de-al lui Ludovic Orban în PNL FOTO Facebook / Romeo Dunca

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin Romeo Dunca a lansat critici la modificările Codului Fiscal propuse de către Guvern, susținând că mediul privar ar trebui protejat și că ar trebui eliminate privilegiile celor care „trăiesc în lux nemeritat”.

Liderul PNL își pune mai multe întrebări ironice cu privire la beneficiile impozitării muncii, dând de înțeles că antreprenorii cu afaceri mici vor avea de suferit în urma modificărilor.

„Găsind răspunsuri la aceste întrebări ar trebui să înțelegem că privatul, adică cel care efectiv aduce la buget bani din afara sistemului, ar trebui protejat. De toți și cu tot ce se poate”, susține șeful CJ Caraș-Severin.

Liberalul vine apoi și cu mai multe propuneri, prima fiind reducerea aparatului bugetar cu 30% și reorganizarea administrativă a teritoriului astfel încât să „dispară zeci de mii de slujbe la stat” pentru a crește banii pentru investiții.

„Diminuarea impozitului pe muncă, creșterea gradului de colectare prin lupta fermă cu evaziunea, respectul fata de drepturile celor care muncesc (intrând aici și eliminarea privilegiilor celor care nu au contribuit pe măsură dar trăiesc în lux nemeritat) reducerea aparatului bugetar, eliminarea căpușelor de pe lanțul de furnizare a energiei și resurselor naturale alături de reorganizarea teritorială administrativa sunt singurele masuri care ar putea însănătoși economia noastră. Altfel, e doar o luptă care pe care...”, subliniază liberalul.

În mesajul său, Dunca face trimitere la o postare a lui Alexandru Kocsis, fost membru PNL care s-a alăturat lui Ludovic Orban în Forța Dreptei și în care lansează acuzații dure la adresa lui Marcel Ciolacu și a PSD.

„Este un mincinos și un ipocrit care vrea să pozeze într-o persoană responsabilă care de fapt readuce echilibrul, uniformizează, nu crește. Adevărul este că PSD își tot cârpește propriul Cod fiscal de ani de zile. De fiecare dată introduce excepții și se laudă cu modificările făcute pozând în darnici, iar la scurt timp le scot pozând în responsabili.

Formula este simplă. În apropierea alegerilor sau când economia pare că merge bine, PSD aprobă facilități pe bandă rulantă, creează excepții și discriminare și se laudă cu ele. După ce trec alegerile sau economia este în picaj, facilitățile pe care tot PSD le-a introdus sunt rebotezate ”excepții” și sunt eliminate”, afirmă Kocsis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#romeo dunca, #PNL, #cod fiscal, #modificari Cod Fiscal, #coalitie de guvernare, #Ludovic Orban, #forta dreptei, #Alexandru Kocsis , #stiri PNL