Reacția selecționerului despre tragerea la sorți pentru grupele Campionatului European de fotbal

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 20:53
2577 citiri
Reacția selecționerului despre tragerea la sorți pentru grupele Campionatului European de fotbal
România tineret. Foto: Facebook / Echipa națională de fotbal

Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Emil Săndoi, a declarat, marţi seara, că România a picat la tragerea la sorţi într-o grupă complicată la Campionatul European Under-21 din 2023, găzduit de România şi Georgia, dar că are încredere în generaţia pe care o pregăteşte.

"Nu ştiu ce aş putea spune acum, după tragerea la sorţi. Într-adevăr întâlnim iarăşi Spania, eu am făcut o declaraţie după jocul amical pe care l-am avut, că, dacă mai jucăm cu ei, niciodată nu va mai fi acelaşi rezultat care a fost.

Este o grupă complicată şi e normal să fie aşa. Dacă stau bine să mă gândesc şi Ucraina are echipe de club, Şahtior Doneţk joacă în Champions League, Dinamo Kiev, în Europa |League. Croaţia, din nou, are ca echipe de club Dinamo Zagreb în Champions League.

Dar eu am încredere în generaţia pe care o avem şi o mare responsabilitate, având în vedere că turneul final să dispută la noi şi o să avem suporterii aproape. Şi, bineînţeles, că ne dorim să facem un parcurs bun şi să ieşim din grupă în primul rând", a declarat Săndoi după tragerea la sorţi care a avut loc la Ateneul Român.

El a spus că şi-ar dori ca echipa sa să fie "pe urma" generaţiilor anterioare pregătite de Mirel Rădoi şi Adrian Mutu.

"Eu nu vreau să facem comparaţii între generaţii. S-a reuşit o performanţă deosebită de vreme se s-a disputat o semifinală de turneu final, apoi, cu Adrian Mutu la timonă, echipa, chiar dacă nu a ieşit din grupă, nu a pierdut niciun joc, şi, din punctul ăsta de vedere, a avut o evoluţie bună. Ne dorim şi noi să fim pe urma celor două generaţii de dinaintea noastră", a completat Săndoi.

Selecţionerul naţionalei de tineret şi-ar dori ca federaţia să găsească rapid un adversar pentru un joc amical în luna noiembrie, după ce meciul cu Ucraina cel mai probabil nu se va mai disputa după ce sorţii au decis să fie adversare la turneul final.

"Am avut o singură acţiune, dar să ştiţi că sunt mulţumit. De la primul joc amical, cu Spania, până la cel de-al doilea, s-a văzut o schimbare clară. Acum avem unele probleme, pentru că aveam un singur joc perfectat cu Ucraina pentru luna noiembrie şi, din păcate, am căzut cu Ucraina în grupă.

Nu cred că mai vor să joace. Aşa ne-au transmis, deci vom fi presaţi de timp, va trebui să găsim cel puţin un adversar pentru luna viitoare. Iar după aceea vor mai fi două meciuri amicale în primăvară, cu Portugalia şi Germania, la fel, doi adversari de calibru. Jucătorii noştri trebuie să fie concentraţi la toate evoluţiile pe care le au în campionat, pentru că la un turneu final întâlneşti jucători de Champions League sau din campionate puternice, şi va trebui antrenament de antrenament şi joc de joc să se autodepăşească", a mai spus Emil Săndoi.

Selecţionata României va evolua în Grupa B, alături de Spania, Ucraina şi Croaţia, la turneul final al Campionatului European de fotbal Under-21 din 2023, găzduit de România şi Georgia, potrivit tragerii al sorţi efectuate marţi seara la Ateneul Român din Bucureşti.

Turneul final va avea loc în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023.

Meciurile din ţara noastră vor avea loc pe stadioanele Steaua şi Rapid-Giuleşti din Bucureşti, Grupa B, respectiv pe Cluj Arena şi ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, Grupa D. România va găzdui şi două sferturi de finală (Rapid-Giuleşti şi Cluj Arena) şi o semifinală (Steaua), în total 15 meciuri.

Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
România a calificat direct în finalele pentru medalii şase echipaje din cele 13 cu care participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria), în urma curselor de joi. La...
#Romania, #tineret, #Campionatul European de fotbal, #tragere la sorti , #nationala