România, promovată la un târg de turism din New York cu poze A4 prinse pe o pânză neagră. Poza rușinii a fost ștearsă

Duminica, 17 Aprilie 2022, ora 14:26
15262 citiri
România, promovată la un târg de turism din New York cu poze A4 prinse pe o pânză neagră. Poza rușinii a fost ștearsă
Standul României la târgul de turism din New York FOTO Consulatul General al României din New York

O fotografie (ștearsă între timp) postată pe pagina de Facebook a Consulatului General al României din New York arată modul în care România s-a prezentat la un târg internațional de turism din New York.

Fotografia care arată modul în care americanii sunt invitați să viziteze „Grădina Carpaților” a stârnit revoltă în mediul online, atât din partea unor persoane publice, cât și a oamenilor simpli.

„Priceless. S-a prezentat, s-a promovat, s-a diseminat. În format A4, pe perdeluță. România, eternă și surprinzătoare”, a reacționat regizorul Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF.

Potrivit economedia.ro, Ministerul Turismului a reacționat printr-un drept la replică arătând că participarea României la târgul de la New York a costat aproape 8000 de dolari.

“Participarea la târgul de turism de la New York, cu pachet de bază, a fost inclusă în lista manifestărilor expoziționale internaționale pentru anul curent. Documentul a fost întocmit și agreat în cadrul consultărilor desfășurate la sediul instituției cu reprezentanții asociațiilor, federațiilor și patronatelor de profil, iar ulterior aprobat prin ordinul ministrului antreprenoriatului și turismului nr. 80/27.01.2022.

Amenajarea standard, oferită de organizatorul Travel and Adventure Show țării noastre și tuturor celorlalți expozanți care au optat pentru această ofertă, constă în decor format din pânză de culoare neagră, amplasată pe pereții despărțitori și pe mese, și afișaj de țară, fiind specifică manifestării expoziționale din New York de mai bine de 20 de ani.

Respectiv, acest tip de amenajare a fost întâlnită și la edițiile anterioare, iar ministerul a plătit anul acesta suma de 7.990 dolari. Din 200 de expozanți, peste 90% au optat pentru organizarea standului în formatul precizat anterior, pus la dispoziție de organizator”, a transmis ministerul.

Pentru 2022, s-a agreat cu reprezentanții din industrie ca toate participările la târgurile internaționale să fie cu standuri existente în oferta organizatorului.

“Ministerul Antreprenoriatului și Turismului își dorește o participare cât mai mare a expozanților români la târgurile internaționale de turism, scopul standului național fiind acela de a asigura promovarea destinațiilor locale în rândul publicurilor de interes. Menționăm că Statele Unite ale Americii, în anul de referință 2019, au ocupat cea de-a patra poziție în topul țărilor emițătoare de turiști pe piața din România”, transmite instituția.

Ministerul mai arată că, în cadrul manifestării expoziționale de la New York, alături de cele două persoane delegate din cadrul instituției, a fost prezent un singur reprezentant al Asociației Incoming România, în condițiile în care alți patru, deși și-au manifestat intenția, nu au mai dorit să participe, ca urmare a situației generate de conflictul din Ucraina.

„Prezența țării noastre la târgul de turism din New York a reprezentat cel mai important semnal pentru potențialii turiști americani că România este o destinație turistică sigură și ospitalieră, cu precădere în actualul context geopolitic, dar și după doi ani de luptă împotriva virusului SARS-CoV-2.

La stand au fost oferite informații relevante pentru a atrage vizitatori spre România, aceștia arătând respect pentru solidaritatea oferită refugiaților ucraineni și totodată, fiind curioși de atracțiile locale, cu scopul de a-și organiza vacanțele viitoare”.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului mai transmite că “este mereu deschis la dialog”, motiv pentru care în luna februarie, prin ordin de ministru, a înființat Consiliul de Brand Turistic Național, din care fac parte reprezentanți din cadrul instituției.

Ministerul a transmis și imagini cu standul României fotografiat din alt unghi:

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#Romania, #New York, #turism, #promovare , #turism