Cazul românilor arestați în Danemarca pentru maltratarea propriului copil. Înregistrarea cu mama bebelușului, făcută cu câteva zile înainte de reținere VIDEO

Luni, 07 Februarie 2022, ora 08:55 18499 citiri
Rudele Soranei Rotundu au publicat o înregistrare în care tânăra apare jucându-se cu un nepoțel FOTO Facebook/Magda Săvuică

Ionuț și Sorana Rotundu, un cuplu de români din Danemarca, au fost arestați cu suspiciunea că și-au maltratat copilul în vârstă de o lună după ce bebelușul a ajuns la spital cu hemoragie craniană, existând suspiciuni că micuțul a fost scuturat.

Rudele celor doi soți susțin că acuzele aduse lui Ionuț și Soranei Rotundu sunt nefondate, cauzele hemoragiei fiind altele, cel mai probabil de la naștere. În susținerea acestei variante, Magda Săvuică a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare în care Sorana Rotundu se joacă cu nepoțelul ei, cu câteva zile înainte de a fi acuzată că și-a maltratat copilul.

„Sorana de vorbă cu nepoțelul ei. Cu câteva zile înainte să fie suspectată că și-ar fi maltratat propriul copil. În ce lume odioasă trăim… Și când se va afla că a fost o greșeală, ei cine îi va da înapoi zilele fără bebeluș și cine îi va lua toată durerea? Singura alinare e că știm că Dumnezeu are mereu arta de a transforma suferința în ceva glorios!”, a scris Magda Săvuică în postarea care însoțește filmarea.

Ministerul Familiei a anunțat că va solicita luni, 7 ianuarie, aducerea în ţară a bebeluşului internat în Danemarca, atunci când starea de sănătate va permite acest lucru.

Doi români, soț și soție, rezidenți în Danemarca au fost arestați preventiv după ce bebelușul lor de nici 2 luni a ajuns la spital cu hemoragie cerebrală. Ionuț și Sorana Rotundu vor rămâne după gratii până când autoritățile stabilesc dacă bebelușul s-a născut cu probleme, a fost victima neglijenței sau a fost lovit. În prezent, statul danez ar fi preluat tutela micuțului.

"Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va solicita mâine dimineaţă aducerea în ţară a copilului atunci când starea de sănătate i-o va permite.

Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit căruia menţinerea în familia extinsă a unui copil este o opţiune mai bună decât plasarea într-o instituţie sau familie străină", a afirmat, duminică, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, referitor la cazul familiei din Danemarca al cărui copil se află în prezent spitalizat, părinţilor fiindu-le interzise legăturile cu acesta.

Firea a precizat că, având în vedere circumstanţele în care s-a produs acest caz, vor începe discuţiile cu autorităţile daneze, adăugând că speră că acestea vor da rezultate cât mai rapide având în vedere interesul copilului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News