Accident grav în Spania: Un autobuz plin cu români care mergeau la muncă s-a răsturnat. Doi dintre ei au murit și alți trei sunt grav răniți

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 14:01 3816 citiri
Imagine de la locul accidentului FOTO Twitter

Două persoane au murit și trei au fost rănite grav după ce un autobuz care transporta 15 persoane la locul de muncă s-a răsturnat miercuri, 18 mai, în orașul Pedrera, din sudul Spaniei.

Primarul orașului, Antonio Nogales, a confirmat la scurt timp după aceea că sunt doi imigranți de naționalitate română care se îndreptau spre Antequera (Málaga) pentru a lucra la recoltarea usturoiului.

Potrivit unor surse de la 112, era ora 6.50 când s-a primit o notificare prin care s-a anunțat că un autobuz care transporta muncitori la ieșirea Pedrera în direcția La Roda de Andalucía, pe A-8327, s-a răsturnat.

În zonă au ajuns mai multe ambulanțe, Poliția Locală, Garda Civilă și pompierii.

În autobuz se aflau cincisprezece persoane, pe lângă șofer. Ocupanții autobuzului, potrivit unor surse municipale, erau muncitori sezonieri români care fac parte din marea comunitate românească stabilită în acest oraș de aproximativ 5.000 de locuitori, de câțiva ani, a explicat primarul, care s-a deplasat la locul accidentului, scrie diariodesevilla.es.

Nogales a spus că autobuzul preia acești muncitori sezonieri din mai multe orașe din regiune. Despre cele întâmplate, acesta a relatat că „spectacolul este grotescsc”, cu „țipete și lacrimi” ale răniților.

Unii dintre ei și-au putut anunța rudele, care au venit la locul accidentului „plimbându-se prin câmp”.

Drumul este închis pe ambele sensuri în timpul operațiunilor de urgență.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii