Clipul video cu care 5 români au șantajat un preot. Au obținut de la el 170.000 de euro ca să nu publice imagini intime

Marti, 22 Martie 2022, ora 15:10 4972 citiri
Preot în biserică FOTO Pixabay

Judecătorii din Italia au dat pe 17 martie două condamnări pentru șantaj sexual săvârșit împotriva unui preot din Brescia de către cinci tineri de naționalitate română.

Cei cinci români ar fi luat 170.000 de euro de la un preot, pe care îl șantajau cu un videoclip în care întreținea relații intime cu unul dintre ei, potrivit rechizitoriului.

Unul dintre românii acuzați a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani și jumătate de închisoare, iar alt conațional a fost condamnat la 4 ani și 8 luni.

Alți trei inculpați români, care nu au fost prinși până acum, au fost trimiși în judecată.

Procurorii au cerut pedepse între 6 și 8 ani de închisoare pentru tinerii români.

Toți sunt acuzați de extorcare agravată.

Doi dintre românii care au ajuns în fața judecătorilor au ales procedura prescurtată, care permite primirea a unei treimi din pedeapsă, în timp ce restul, încă de negăsit, vor ajunge în fața magistraților în data de 20 mai, scrie stiridiaspora.ro.

Potrivit rechizitoriului, unul dintre tineri, un român de 22 de ani, l-ar fi abordat pe preot la începutul anului 2020 prefăcându-se că ar avea nevoie de ajutor.

Odată ce i-ar fi câștigat încrederea a stabilit o relație mai strânsă și ar fi intrat în intimitate, inclusiv fizică, cu preotul. Relațiile sexuale întreținute au fost filmate de complicii românului de 22 de ani, în timpul întâlnirilor.

Sub amenințarea publicării filmărilor, cei cinci români ar fi extorcat, în mai multe tranșe, 170.000 de euro de la preot.

Transferurile de bani au fost făcute pe conturile curente ale tinerilor, în România. Anchetatorii încă mai încearcă să recupereze suma de bani.

Preotul șantajat s-a adresat Poliției Locale din Brescia povestind faptele.

Ulterior, a fost declanșată ancheta care a dus la identificarea și arestarea presupușilor făptași.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com