Salariile pentru care românii plecați în străinătate ar fi dispuși să revină în țară. "Cumnații și nepoții câștigă banii ăștia"

Marti, 30 Ianuarie 2024, ora 03:19
17600 citiri
Salariile pentru care românii plecați în străinătate ar fi dispuși să revină în țară. "Cumnații și nepoții câștigă banii ăștia"
Oameni pe stradă FOTO Pixabay

Mulți dintre cei care pleacă să lucreze în străinătate pentru salarii mai mari au planuri să se întoarcă după ce reușesc să strângă bani. Unii vor să reușească să cumpere o casă sau să-și asigure un venit decent la bătrânețe.

Subiectul este de interes și în mediul online. Recent, un român a vrut să afle pentru ce salarii ar fi dispuși cei din diaspora să vină acasă.

"Salut, români! Am și eu o întrebare, pe ce salariu v-ați întoarce înapoi în România?", a întrebat acesta pe grupul Români în Spania, de pe Facebook.

"Ați uitat cá și altceva contează pe lângă bani?"

Întrebarea a strâns sute de comentarii, totuși sunt puțini cei care s-au referit la bani.

"Măcar minim 1250£."

"Cumnații și nepoții câștigă banii ăștia în România, dacă ai meserie, se poate."

"Fără 8-10.000 lei nu trăiți chiar bine".

"Bani, bani și doar bani. Ați uitat cá și altceva contează pe lângă bani? Sistemul, infrastructură, oamenii, tratamentele, cei care suntem plecați de mulți ani om fi singuri și afară, dar am ajuns și în țară. S-au înjumătățit familiile și acolo, iar viitorul pentru copii este mult mai incert, cât de mulți bani ai face. Fiecare suntem o ecuație, banii sunt doar o parte".

"Ducem o viață pe care în Spania nici n-am visat-o!"

Printre cei care au răspuns sunt și câțiva care au revenit deja în România.

"Și decât să stăm plecați doar pentru sistemele care sunt afară și viitorul copiilor, iar nu este bine, fata mea s-a întors în România după 10 ani de Anglia cu facultate făcută aici și spre surprinderea noastră a zis că ea nu s-ar mai întoarce vreodată în Anglia".

"Am locuit în Spania 16 ani, 3 copii născuți în Spania, iar după sau în timpul pandemiei am luat decizia de a ne întoarce în România definitiv, copiii s-au integrat fenomenal, au activități extrașcolare cum ar fi dansurile populare canto ceea ce în Spania nici nu visau la așa ceva...etc. Stăm la curte, ne creștem animale, păsări și ducem o viață pe care în Spania nici n-am visat-o!!!"

"Eu cred că banii sunt pe local doi, cel mai important, ca să mă întorc în țară, ar fi o schimbare la nivel instituțional. În spitale, școli și în instituțiile publice s-au făcut foarte puține schimbări. Încă se merge pe șpagă și cunoștințe din păcate."

"Sunt întors de 3 ani, după aproape 20 ani în Spania, copil născut și crescut în Spania, și în România se câștigă bine în funcție de meserie, copilul s-a adaptat în România, ne-am adaptat noi în țări străine, ce Dumnezeu vorbim, toată lumea fuge de sistem, nici dincolo nu stă treaba colorată..."

"Nu din cauza banilor am părăsit România"

"Pentru mine personal nu contează salariul, nu din cauza banilor am părăsit România, e vorba de stat, guvern, impozite, corupție."

"Degeaba ți-ar da un sac de bani pe lunã, dacã nu ai siguranțã când mergi pe şosele, și nu ai un sistem de sãnãtate și social civilizat!"

"Pentru nimic în lume m-aș întoarce într-o țară eșuată și nesigură din toate punctele de vedere"

"2500€ pe lunã și mă întorc mâine! Dar nu cred că există așa ceva! "

"Nu este vorba de bani mulți, este vorba de siguranță, sănătate, educație, respect și mă-și întoarce imediat cu toată familia."

"Dacă ar fi traiul mai ușor, m-aș întoarce fără bani, doar de dragul de a fi cu familia corupția, mafia și nesimțirea încă sunt pe locul 1 în România "

"Normal că după 15-20 de ani te obișnuiești cu altã viață, dar totuși te simți mereu un chiriaș chiar dacă ai casa ta!!! Când am plecat acum 20 de ani 1000 de euro din Spania erau 10 salarii din România acum însă salariile în Spania au rămas aproape aceleași cu excepția meseriilor cu risc!!! Totuși trebuie în final să ne luăm țara înapoi până nu-i prea târziu, pentru că acum în țarã avem muncitori de Nepal, Pakistán, Filipine etc cărora statul le asigurã condiții de trai!"

"Locuiesc în Brașov și tocmai am aflat că nu mai există medic de gardă"

"Veniți fraților în România.....locuiesc în Brașov și tocmai am aflat că nu mai există medic de gardă pentru urgențe oftalmologice nicăieri în zonă. La Brașov veneau și urgențe din Covasna și Harghita, dar din 24 decembrie nu se mai fac gărzi nicăieri, iar urgențele sunt trimise la București!

Afară ninge, drumurile sunt cum sunt, ferească Dumnezeu de urgență.

Repet: se întâmplă în Brașov nu în vârf de munte!"

"Bani, bani bani, o casă mare cea mai mare de pe stradă o mașină de cel puțin 100 de mii de euro un gard de 4 metri și gata, ai o viață fericită, de așa ceva să aveți parte toți cei care visați numai bani și aveți sufletele reci și inima înghețată".

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#romani diaspora, #revenire romania, #conditii, #salarii , #stiri diaspora