Ce planuri de afaceri au românii care vor să revină în țară: "Veniturile noastre sunt de 80.000 de euro pe an, momentan, ca angajați"

Miercuri, 17 Ianuarie 2024, ora 22:10
16598 citiri
Ce planuri de afaceri au românii care vor să revină în țară: "Veniturile noastre sunt de 80.000 de euro pe an, momentan, ca angajați"
Cei doi câștigă 80.000 de euro pe an FOTO Pixabay

Mulți dintre românii care pleacă să muncească în străinătate își propun să strângă banii câștigați și să revină apoi în țară.

Unii se îndepărtează de planul inițial, alții reușesc să îl ducă la bun sfârșit. Este cazul unei românce care a anunțat că ar vrea să se întoarcă împreună cu soțul său. Cei doi au deja niște idei pentru a investi banii economisiți și cer păreri pe Facebook.

"Am vrea să ne deschidem o afacere"

"Eu și soțul dorim să ne retragem în România în următorii maxim 2 ani și am vrea să ne deschidem o afacere. Ne-am gândit la a cumpără, cu bani cash, un apartament la munte pentru regim hotelier sau 1-2 apartamente în orașele universitare, pentru chirie.

Altă variantă ar fi deschiderea unui centru de activități pentru copii, ceva inovativ, pentru că nu există în orașul nostru, o școală de șoferi axată mai mult pe categoriile de mare tonaj, sau un atelier de mulaje artistice.

Știu că sunt din domenii diferite, dar sunt lucruri la care ne-am pricepe. Ambii suntem șoferi de tir și veniturile noastre sunt de 80.000 de euro pe an, momentan, ca angajați. Care credeți că ar fi cea mai rentabilă variantă? Mulțumesc!", a scris aceasta pe grupul Tineri antreprenori- sfaturi, idei și business.

"Deși avem o afacere, anul acesta sperăm să reușim să plecăm din România, definitiv"

În comentarii, mulți le recomandă să nu se întoarcă.

"Eu și familia mea, deși avem o afacere, anul acesta sperăm să reușim să plecăm din România, definitiv. Pentru binele copiilor, pentru binele nostru, pentru că nu mai suportăm mizeria, toxicitatea, (Ploiești) birocrația, CORUPȚIA, taxele mult prea mari, pentru că este din ce în ce mai rău. Vă doresc succes dacă va întoarceți, noi ne-am săturat."

Unii relatează experiențe diferite.

"Vorbeșți așa pentru că nu ai fost plecat mulți ani în afara țării. Românii se întorc deja acasă, în loc să-i încurajăm le spunem că noi plecăm? Eu m-am întors după 11 ani de Germania și am avut salariul mult peste medie și nu regret o secundă. Pe lângă mine s-au mai întors o grămadă din aceeași zonă. Vrem acasă așa cum e. Noi reconstruim România. Om cu om."

"După un an de antreprenoriat în România, o să vă fie dor de cei 80.000 euro"

"Orice afacere ai deschide, în 2-3 ani statul ți-o pune pe butuci"

"Spania este printre cele mai prietenoase țari, din lume. Bineînțeles și taxele și impozitele sunt pe măsură, dar se merită să trăiești sănătos și frumos.

Nu mai vorbesc de climă și natură, cu peisaje exotice și gastronomie excelentă.

Businessul în turism salvează pe oricine, asta dacă învățăm cum să procedăm să fie bine pe viitor."

"Lăsăți imobiliarele că o să rămâneți cu zidurile pe cap și dacă se întâmplă ceva nasol prin Românica nu aveți cum să le luați în spinare și să plecați, iar la întoarcere s-ar putea să găsiți niște ruine! Ăia care vă îndeamnă să cumpărați cotețe de găini fabricate din rigips (adică apartamente noi) sunt ori rupți de realitate, ori "dezvoltatori" (ce-or "dezvolta" ei, în afară de buzunarele lor, dracu' știe), ori escroci (a se citi "agenți" imobiliari)."

"Cea mai bună variantă ar fi să investiți în altă parte. În România statul îți bagă bețe în roate. Orice afacere ai deschide, în 2-3 ani, statul ți-o pune pe butuci", i-a avertizat alt membru al grupului.

Se face metroul către Aeroportul Otopeni: Metrorex a publicat imagini de pe șantiere FOTO
Se face metroul către Aeroportul Otopeni: Metrorex a publicat imagini de pe șantiere FOTO
Miniștrii PSD și USR de la Transporturi s-au contrazis pe tema necesității metroului cu linia Bucureștii-Noi - Aeroport Otopeni. În cele din urmă, proiectul a primit finanțare, după...
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
#romani diaspora, #revenire romania, #plan afaceri, #economii, #castig anual, #investitii , #stiri diaspora