Povestea incredibilă a unui român care a ajuns milionar în Anglia după ce a fost grădinar și taximetrist

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 15:55
18386 citiri
Povestea incredibilă a unui român care a ajuns milionar în Anglia după ce a fost grădinar și taximetrist
George Bețianu. Foto: Facebook / George Betianu

A plecat din România în Anglia după revoluție și a ajuns milionar. Este povestea românului George Bețianu spusă de Florin Gardoș.

Pe când a jucat în Premier League, la Southampton, fostul fotbalist și-a făcut o pagină de Facebook, numită "Români Calumea", unde scria despre conaționalii din Marea Britanie.

Așa l-a întâlnit și pe milionarul român George Bețianu, devenit bogat în Anglia după ce a început să lucreze ca si grădinar în Marea Britanie.

"Sunt fel și fel de povești. L-am cunoscut la un moment dat pe George Bețianu (n.r. milionar român), care a venit în Anglia la începutul anilor 1990 și atunci era și mai greu de ajuns acolo. Tundea iarbă, era grădinar, ceva de genul ăsta. În momentul în care l-am cunoscut eu, avea afaceri de două-trei milioane de lire sterline. Avea un business cu taxi-uri, avea unul în care făcea produse de panificație. Își construise un mic imperiu în 20-25 de ani cât a stat în Anglia.

Am întâlnit și români care au făcut mulți bani acolo și români care lucrau pur și simplu în restaurante, spa-uri, erau recepționeri, își doreau pur și simplu o viață mai bună sau voiau la momentul respectiv în Anglia să trimită acasă", a spus Florin Gardoș pentru sport.ro.

În 2014, Gardoș a fost vândut de Steaua în Anglia, la Southampton, pentru s aproape 8 milioane de euro.

"Cu 40 de lire in buzunar. Si un permis de conducere. Asa si-a inceput nea George viata in Anglia. Va puteti imagina asa ceva?! Nea George nu doar si-a imaginat. S-a pus pe treaba, ca nu avea timp de scenarii.

A pornit ca taximetrist, apoi si-a facut firma de taxi. Si inca una. Si inca una. Acum are 4 companii, cu cifra de afaceri de 9 milioane de lire. Ne-am cunoscut in Londra, in timp ce eram la o filmare cu Rares Nastase pentru Romania te iubesc, ca sa vezi coincidenta. Am iesit la restaurant si am stat la povesti. Mi-a povestit ca isi doreste sa aduca in Romania cat mai multi turisti din UK. De ce romancalumea? Pai fiti atenti:

Avand o firma de taxi, a promis ca trimite o masina care urma sa ma duca la aeroport in Luton. Cand a venit ziua respectiva, in fata stadionului ma astepta in parcare o masina pe care o conducea chiar Nea George din Vatra Dornei, un om simplu si modest. Mi-a luat bagajele si mi le-a pus in portbagaj si m-a condus 150 de km din Southampton pana la aeroportul Luton. Doar asa, ca sa mai stea de vorba cu un alt roman", scria Gardoș despre George Bețianu, în 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#romani bogati, #anglia, #Gardos transfer Southampton, #romani Anglia , #romani