Un polițist român din Londra a fost plătit aproape doi ani fără să se ducă măcar o zi la serviciu

Marti, 23 Ianuarie 2024, ora 11:16
5532 citiri
Un polițist român din Londra a fost plătit aproape doi ani fără să se ducă măcar o zi la serviciu
Polițistul a fost dat afară în cele din urmă pentru abateri disciplinare FOTO Pixabay

Un polițist român din Londra a fost plătit aproape doi ani, în ciuda faptului că acesta a refuzat să revină la serviciu după ce și-a luat concediu medical.

Ofițerul Poliției Metropolitane Anghel Cristinel a fost declarat chiar dispărut o perioadă, după ce uniforma sa a fost găsită într-un dulap. În cele din urmă, românul a fost concediat, dar procedurile au durat o lungă perioadă, timp în care ți-a primit salariul. Românul a primit 37.000 de lire sterline deși nu a mai lucrat o zi.

S-a descoperit în timpul verificărilor că Anghel Cristinel a părăsit țara după acumularea unei datorii de aproximativ 8.000 de lire sterline, inclusiv către un program de burse pentru vehicule al forței de ordine.

Potrivit publicației Express, românul nu a mai lucrat după ce s-a îmbolnăvit, la 21 martie 2022, dar a continuat să primească un salariu de cel puțin aproximativ 37.000 de lire sterline pe an până la încheierea procedurilor de abateri disciplinare la 12 ianuarie 2024.

Comisia de disciplină a stabilit că, pe 20 martie 2022, Anghel Cristinel a solicitat concediu anual de la șeful său direct, care i-a spus că trebuie să verifice dacă nivelul de personal permite acest lucru. A doua zi, a sunat și a spus că e bolnav, "invocând motive de sănătate mintală", după care a trimis un e-mail echipei de resurse umane, afirmând că simte că "naționalitatea sa română este motivul respingerii concediului", scrie stiridiaspora.ro, care citează presa din Marea Britanie.

Colegii românului l-au căutat acasă, unde au constatat că acesta avea datorii uriașe.

"Verificările cu proprietara sa au dus la descoperirea facturilor lăsate la adresa, arătând că Anghel și soția sa au acumulat o datorie de 8.000 de lire sterline pe carduri de credit, carduri de magazin și un împrumut MPS Bursary pentru un vehicul. Verificarea dulapului a scos la iveală uniforma, tableta și legitimația sa, sugerând că a părăsit neoficial MPS-ul. PC Anghel a fost declarat persoană dispărută. Verificările la graniță au arătat că a părăsit țara la 23 martie 2022 către România și s-a întors la 26 martie. Apoi a plecat din nou la 25 mai 2022 către Italia și nu s-a întors".

Conduita lui Cristinel Anghel a fost considerată o abatere gravă de la reguli și a fost concediat fără preaviz, mai scrie sursa citată.

Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Autorităţile din capitala britanică au anunțat miercuri, 24 aprilie, că mai mulți cai, între care unul plin de sânge, au fost scăpaţi de sub control în Londra şi cel puţin o persoană...
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Înotătorul român Andrei Ungur (25 de ani), medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni în proba de 100 m spate, în 2023, a dezvăluit dificultățile financiare...
#romani Anglia, #politist, #Londra, #salariu, #concediu medical , #romani strainatate