Român prins furând curent electric în Italia. Sistemul folosit de hoț pentru a trimite tot consumul spre contorul vecinei

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 12:37 14040 citiri
Hoțul de profesie electrician a făcut o punte suplimentare între contoare FOTO Pixabay

Un bărbat de naționalitate română, cu domiciliul în zona platoului Val de Pine (Trento), s-a prezentat miercuri, 16 februarie, în fața judecătorului, după ce a fost prins în flagrant delict de către carabinieri în timp ce fura energie electrică de la vecinii săi.

De meserie electrician, românul s-a conectat ilegal la contorul vecinilor printr-un sistem ingenios de racordare care i-a permis să fure curent electric. Surprinsă de creșterea considerabilă a facturilor la energie electrică, vecina sa și-a dat seama ce se întâmplă și l-a denunțat.

Cele două apartamente sunt învecinate, dar femeia nu locuiește permanent acolo, astfel încât au trecut câteva luni până a observat că ceva nu este în regulă. Mai exact, plătea facturi mai mari de curent, deși ea nu locuia acolo și nu putea consuma atâta energie electrică, potrivit publicației italiene La Voce del Trentino.

Racordarea ilegală a fost confirmată de un alt electrician, chemat special să verifice starea contoarelor. Profesionistul a văzut cum orice activare a iluminatului sau prizelor din apartamentul românului era înregistrată pe contorul celuilalt apartament.

Românul a fost filat și surprins de carabinieri pe 14 februarie, și, odată descoperit, a mărturisit imediat.

Pentru a-și finaliza planul ingenios, acesta instalase chiar și o bucată de lemn pe maneta de alimentare a contorului său dezactivat, pentru a-l face să pară că ar fi activ.

În fața judecătorului, românul și-ar fi justificat fapta mărturisind că nu are bani să plătească facturile și că starea lui de sărăcie temporară l-ar fi forțat să recurgă la soluții extreme.

Acesta a fost supus măsurii obligatorii de a semna de trei ori pe săptămână, la cererea avocatului său, pentru executarea de muncă în folosul public și de plata unei despăgubiri pentru un prejudiciu estimat la 250 de euro, scrie rotalianul.com.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News