Român ajuns la închisoare în Noua Zeelandă pentru luare de mită. S-a umplut de cadouri de la subcontractori pentru întreținerea drumurilor

Marti, 14 Iunie 2022, ora 17:02 3478 citiri
Românul condamnat la închisoare FOTO stuff.co.nz

Fost manager al unei companii din Noua Zeelandă, un român a recunoscut că a luat mită pentru atribuirea unor contracte de întreținere a drumurilor, scrie stuff.co.nz.

Oficiul de Fraude din Noua Zeelandă a pus sub acuzare șase persoane, la începutul acestui an, inclusiv doi foști angajați ai furnizorului de servicii de întreținere a infrastructurii Broadspectrum.

Fostul manager, cetățean român, a recunoscut anterior patru acuzații de acceptare de cadouri pentru a atribui unor subcontractori lucrări de întreținere a drumurilor din sudul orașului Auckland.

Recent, românul a fost condamnat de Tribunalul Districtual Auckland la 11 luni de închisoare la domiciliu pentru luare de mită.

El a abuzat de poziția sa de încredere, iar infracțiunea a fost clar planificată și calculată, conform judecătorului care a pronunțat sentința.

Românul ar fi primit mită peste 200.000 de dolari, care au inclus bani pentru călătorii, o motocicletă și fonduri într-un cont de companie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com