Român condamnat în Anglia la închisoare pe viață pentru uciderea fiului de 6 luni, cu sindrom Down. Decizia luată de o instanță din România

Autor: N.G.
Joi, 09 Februarie 2023, ora 09:45
4996 citiri
Român condamnat în Anglia la închisoare pe viață pentru uciderea fiului de 6 luni, cu sindrom Down. Decizia luată de o instanță din România
Mihai Cătălin Gulie va fi transferat într-un penitenciar din România

Un cetățean român în vârstă de 29 de ani, condamnat la închisoare pe viață în Anglia, va fi transferat într-un penitenciar din România.

Mihai Cătălin Gulie a fost condamnat de o instanță judiciară din Marea Britanie la pedeapsa detențiunii pe viață (cu un termen minim de executare de 20 de ani închisoare) pentru comiterea infracțiunii de omor, faptă comisă asupra fiului său în vârstă de 6 luni, cu sindrom Down. De asemenea, britanicii au dispus expulzarea românului.

”S-a reţinut în esenţă că persoana transferabilă locuia împreună cu numita (...), fiica acesteia şi victima, persoană în vârstă de 6 luni, diagnosticată cu sindromul Down şi alte probleme medicale asociate. La data de 19.02.2021 în timp ce mama copilului se afla la un magazin cu fiica sa, persoana condamnată a exercitat mai multe acte de violenţă asupra victimei care au cauzat acesteia leziuni grave ale capului, coloanei şi ochilor (ex. fractură de craniu).

Victima a fost internată în spital, însă la data de 21.02.2021 a decedat. Aceste acte de violenţă nu au fost singulare, reţinându-se că în urmă cu aproximativ 14 zile înainte de decesul bebeluşului acesta a fost agresat violent de către tatăl său, victima suferind cu acea ocazie mai multe fracturi costale. Cu altă ocazie victima a fost luată din cărucior şi trântită pe pat, în ciuda vulnerabilității datorate vârstei şi dizabilității”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia, din 2 februarie 2023, prin care s-a aprobat transferul românului într-un penitenciar din țară.

Bărbatul a fost arestat preventiv imediat după faptă, iar procesul s-a derulat într-un termen relativ scurt, sentința definitivă fiind pronunțată în 26 noiembrie 2021. Mihai Cătălin Gulie nu a fost de acord cu transferul într-un penitenciar din România, dar nu a putut împedica expulzarea având în vedere decizia instanței britanice. Soția bărbatului (35 ani) a fost și ea condamnată la 3 ani de închisoare pentru că, prin inacțiunea sa, a permis moartea copilului său.

Femeia a recunoscut, potrivit Daily Mail, că a încercat să acopere cu pastă de dinți vânătăile și rănile copilului, inclusiv coastele rupte, dar a insistat că nu a prevăzut atacul fatal, deși a fost martoră la violențele grave anterioare. Cuplul se certa des, iar un vecin a dezvăluit că cei doi copii ”trăiau într-un climat de agresiune”. Copiii puteau fi auziți frecvent plângând ”în timp ce se auzeau voci ridicate ale adulților”, a declarat un tribunal.

Cuplul se mutase din România în Widnes în anul 2019. La proces, românul a negat că l-a ucis pe Robert și a declarat juriului: ”Nu știu ce s-a întâmplat cu el. Mă uitam la televizor și când m-am ridicat, era galben la față și fără suflare. Nici măcar nu l-am atins și nici nu am pus mâna pe el”. Acesta mai are o condamnare în Cehia pentru violență domestică.

O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
O tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată într-un cămin din SUA FOTO/VIDEO
Autoritățile americane au anunțat că o tânără de 18 ani a murit după ce a fost împușcată duminică, 21 aprilie, în campusul Universității de Stat din Delaware. Conform ABC News,...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#roman, #anglia, #crima, #copil, #expulzare , #romani Marea Britanie