Un român de 21 de ani, condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis o femeie în Marea Britanie. „A fost un atac sălbatic” VIDEO

Vineri, 04 Februarie 2022, ora 12:29
10194 citiri
Un român de 21 de ani, condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis o femeie în Marea Britanie. „A fost un atac sălbatic” VIDEO
Valentin Lazăr FOTO dailymail.co.uk

Un român, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat joi, 3 februarie, la închisoare pe viață după ce a fost găsit vinovat de uciderea cu brutalitate a unei femei, în vârstă de 45 de ani, în Romford, Marea Britanie.

Valentin Lazăr și-a urmărit victima când a coborât dintr-un autobuz din Londra și a lovit-o cu o bâtă de lemn pe care erau cuie. A atacat-o și cu un cuțit, înainte de a o lăsa să moară, goală, într-un tufiș, în mai anul trecut.

Autopsia a dezvăluit că Maria a fost ucisă în urma unei compresiuni la nivelul gâtului. A suferit răni la gură, piept și genunchi. Avea 15 coaste fracturate și a fost găsită cu peste 100 de semne pe corp.

Tânărul de 21 de ani a recunoscut crima.

Criminalul și victima nu se cunoșteau și nu se întâlniseră niciodată, iar avocatul ucigașului a spus că nu poate oferi o explicație sau un motiv pentru atacul său sălbatic.

Procurorul Bill Emlyn Jones QC a sugerat un posibil „motiv sexual” pentru crimă, deoarece Maria avea vânătăi pe interiorul coapselor și a fost găsită goală.

„Această crimă a implicat o femeie care era singură, noaptea târziu, și era deosebit de vulnerabilă. Acesta a fost un atac sălbatic și susținut și un grad ridicat de durere și suferință a fost provocat înainte de moarte”, a precizat judecătorul.

Lăsarea victimei goală a adăugat „umilință și degradare” ei, a adăugat el.

Mama a doi copii, victima care locuia cu fiica ei în Witham, Essex, a coborât din autobuz când s-a întâlnit cu ucigașul ei. Ei au apărut pe camerele de supraveghere când au avut o scurtă conversație înainte ca Valentin Lazăr să-și ghideze victima de braț spre un tufiș de unde au dispărut din vedere.

După 31 de minute, a ieșit singur din tufă, cu geanta albă a Mariei atârnată pe umăr. A răscolit-o, apoi a aruncat-o pe trotuar. După atac, ucigașul s-a urcat într-un alt autobuz, ajungând în cele din urmă acasă după ora 01:00 dimineața, scrie dailymail.

Un șofer de autobuz, care l-a văzut alergând peste drum, a observat că avea o „energie asemănătoare drogului”, cu ochii foarte mari și ațintiți.

Cadavrul Mariei a fost găsit în tufă de un trecător în jurul orei 14:30 a doua zi. O șapcă de baseball cu ADN-ul inculpatului a fost lăsată lângă trupul neînsuflețit.

Femeia a murit din cauza sufocării și a unei răni contondente la cap.

Procurorii susțin că a fost un atac „laș și neprovocat” pentru care nu se poate oferi vreo explicație.

Românul le-a spus anchetatorilor că în momentul în care a lăsat victima în tufiș, era în viață și că nu a avut în gând să o ucidă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Un bărbat de 57 de ani din Petroșani, condamnat în trecut pentru uciderea unei prostituate, a fost reținut, din nou, pentru crimă. Trupul victimei a fost găsit după două luni, pe un teren...
Țara în care tutunul ar putea să dispară în viitor. Tabagismul este considerat principala cauză a morţii evitabile
Țara în care tutunul ar putea să dispară în viitor. Tabagismul este considerat principala cauză a morţii evitabile
Regatul Unit ar putea deveni treptat o ţară fără tutun. Deputaţii dezbat marţi, 16 aprilie, un proiect de lege conform căruia tinerilor în vârstă de până la 15 ani din prezent să nu li...
#roman, #inchisoare pe viata, #Marea Britanie, #crima , #stiri diaspora