Autoritățile din Austria șocate de brutalitatea unui tâlhar român: ”Sunt acte de violență despre care nu am mai citit niciodată”

Sambata, 30 Septembrie 2023, ora 08:44
12015 citiri
Autoritățile din Austria șocate de brutalitatea unui tâlhar român: ”Sunt acte de violență despre care nu am mai citit niciodată”
Poliția din Austria a arestat un român considerat liderul unei bande de tâlhari FOTO Arhivă/focus.de

Un român, presupus șef al unei grupări specializate în furt de mașini, este acuzat, în Austria, de tentativă de omor și tâlhărie calificată.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, pe care procurorul îl consideră un infractor periculos, cu înclinație spre brutalitate, a fost dus în fața instanței. El a susținut că, în primul rând, complicii lui au fost cei violenți.

"Este liderul unei bande. Este vorba despre trei acte brutale de violență. Din păcate, ceea ce vă voi descrie s-a întâmplat cu adevărat", a spus procurorul la începutul procesului. În timp ce studia dosarele, a adăugat: „Sunt procuror de unsprezece ani. Sunt acte de violență despre care nu am mai citit niciodată”, scrie stiridiaspora.ro care citează presa din Austria

În data de 8 octombrie 2016, tânărul de 35 de ani, care are cetățenie română și sârbă, și alți patru români au oprit un băiat de 19 ani care conducea un automobil Mercedes 180 C în Deutsch-Wagram (raionul Gänserndorf). I-au cerut tânărului indicații, prefăcându-se că merg la o nuntă și, în cele din urmă, au urcat cu el în mașină.

La un moment, bărbații au început brusc să-l bată pe tânărul de 19 ani în timp ce conducea. În cele din urmă, băiatul a fost târât afară din mașină, abuzat, umilit și legat de mâini și de picioare cu centura pantalonilor și șireturile pantofilor și băgat în portbagajul mașinii sale.

Infractorii au condus apoi Mercedesul pe un drum de pământ și l-au lăsat pe băiatul îngrozit să iasă din portbagaj. „Avea doar 19 ani”, a explicat procurorul.

Inculpatul și complicii săi au luat apoi toate obiectele de valoare ale victimei lor și au cerut codul de pe cardul înainte de a pleca cu Mercedesul, scrie presa din Austria.

Infractorii au scos Mercedes-ul din tara prin Ungaria după ce a retras bani din contul tânărului folosind cardul ATM.

Patru zile mai târziu, grupul s-a întors la Viena pentru a lua mașina de la un bărbat de 53 de ani care se îndrepta spre serviciu pe 12 octombrie 2016. Acest act a început inițial ca o ceartă în trafic, după ce bărbatul de 53 de ani a făcut o manevră de depășire riscantă în Viena-Favoriten, enervându-l pe românul de 35 de ani, care se deplasa într-o mașină cu trei compatrioți.

Acesta a condus după bărbatul de 53 de ani, apoi l-a depășit și l-a forțat pe adversar să oprească. „Victima a fost apoi târâtă afară din mașină și bătută cu brutalitate”, a spus procurorul.

Bărbatul de 53 de ani a fost condus apoi într-o zonă industrială îndepărtată din Simmering, bătut până și-a pierdut cunoștința și a rămas întins acolo crezând că era mort.

În ceea ce privește atacul asupra tânărului de 19 ani, inculpatul român a mărturisit oficial: "E vina mea, am fost acolo. L-am lovit și eu, o dată, de două ori".

Cei patru complici au fost condamnați la pedepse de închisoare între patru și zece ani. Ei l-au descris pe bărbatul de 35 de ani drept șeful grupului lor.

Românul a spus magistraților că este mecanic auto, care a lucrat cel mai recent ca muncitor în construcții. Bărbatul a fost inaccesibil justiției din Austria, ani de zile, deoarece se afla în Serbia și nu a putut fi executat un mandat european de arestare.

El a fost arestat în aprilie anul trecut în timp ce intra în Austria, unde venea să-și viziteze soția, cu care are cinci copii. De atunci, românul de 35 de ani se află în arest. Dacă va fi găsit vinovat, procesul va continua în octombrie, el riscă de la 20 de ani până la închisoare pe viață.

Echipa care a retrogradat din Serie A fără să câștige vreun meci în 2024. Un român face parte din lot
Echipa care a retrogradat din Serie A fără să câștige vreun meci în 2024. Un român face parte din lot
Salernitana, "lanterna roşie" a campionatului italian de fotbal, la care joacă şi mijlocaşul român Andres Sfaiţ, a retrogradat oficial, vineri, după înfrângerea cu 3-0 pe terenul unei alte...
Rusia l-a arestat în lipsă pe fostul campion mondial la șah Garry Kasparov sub acuzația de terorism
Rusia l-a arestat în lipsă pe fostul campion mondial la șah Garry Kasparov sub acuzația de terorism
Rusia l-a arestat în lipsă pe Garry Kasparov, împreună cu alți activiști, și i-au acuzat de crearea unei „comunități teroriste”, de finanțare a „activităților teroriste” și de...
#roman, #Austria, #arestare , #romani strainatate