Cum s-a ales un român din Italia cu 220 de amenzi dintr-un foc, de peste 116.000 de euro. Totul a început de la o saltea cărată pe mașină

Sambata, 30 Iulie 2022, ora 16:56
8407 citiri
Cum s-a ales un român din Italia cu 220 de amenzi dintr-un foc, de peste 116.000 de euro. Totul a început de la o saltea cărată pe mașină
Mașină a carabinierilor FOTO Pixabay

Un român din Italia a primit 220 de amenzi dintr-un foc după ce Poliția Locală din Florența, regiunea Toscana, a dat din întâmplare peste un alt român care circula cu o mașină înregistrată pe numele celui dintâi.

Totul a început când agenții de poliție au observat un autoturism Renault Megane, într-o stare foarte proastă, care avea o saltea legată deasupra, potrivit cotidianului Firenze Today.

Șoferul a încercat să fugă de un eventual control și a intrat cu mașina în parcarea unui supermarket, într-o tentativă eșuată de a se ascunde.

Polițiștii l-au urmărit pe bărbat, iar când au reușit să stea de vorbă cu el, acesta a negat că s-ar fi aflat la volanul mașinii Renault.

După ce agenții au insistat să se identifice, bărbatul s-a dus la mașina respectivă și a luat documentele pentru a nu ajunge la secție.

Oamenii legii au constatat astfel că este un cetățean român și, la prima vedere, nu părea să fie vreo neregulă în actele prezentate de acesta. Șoferul părea agitat însă, iar polițiștii au decis atunci să efectueze ulterioare verificări și au trimis datele spre verificare la centrul operativ al Poliției Locale.

Suspiciunile agenților s-au adeverit când au primit drept răspuns de la centrul operativ că bărbatul român are antecedente penale și nu deține nici măcar un permis de conducere valabil. Din acest motiv, polițiștii italieni i-au aplicat acestuia o amendă în valoare de 5.000 de euro pe loc.

După ce au verificat și datele autovehiculului Renault Megane, au descoperit nu numai că aparține unui alt cetățean român, dar și că acesta din urmă are înregistrate pe numele său, în Italia, un total de 220 de autoturisme.

Agenții de la Poliția Locală din Florența au înțeles atunci că este vorba de un caz de proprietate fictivă și că românul care deține 220 de autoturisme apare doar pe acte ca fiind proprietarul acestora, motiv pentru care au decis să-i aplice o amendă de 530 de euro pentru fiecare mașină deținută.

Astfel, bărbatul român s-a ales cu amenzi în valoare totală de 116.600, iar autovehiculele vor fi șterse din Registul Public al Automobilelor, iar acestea nu vor mai putea fi vândute vreodată.

Totodată, dacă aceste autoturisme vor fi văzute circulând oriunde în Italia, vor fi puse imediat sub sechestru, mai informează sursa citată.

La numai două zile după acest episod, același cetățean român aflat la volanul mașinii Renault Megane a fost sancționat din nou cu o sumă de patru cifre după ce polițiștii l-au găsit, ca pasager, la bordul unei dube care circula pe via dei Vespucci din Florența, scrie rotalianul.com.

Duba era înregistrată pe numele său și transporta fără autorizație legală, diferite deșeuri provenite de pe un șantier de construcții, ceea ce i-a adus de data aceasta o amendă de 3.200 de euro.

Planul Giorgiei Meloni de a conduce Europa: ”Este de departe cel mai apropiat politician de Trump”
Planul Giorgiei Meloni de a conduce Europa: ”Este de departe cel mai apropiat politician de Trump”
Când Giorgia Meloni a venit pentru prima dată la putere în Italia, în 2022, elitele occidentale au avut îndoieli cu privire la o șefă a guvernului care era o admiratoare a fascismului....
Un polițist din Roman s-a sinucis cu arma din dotare în propria casă. Soția lui l-a găsit fără viață
Un polițist din Roman s-a sinucis cu arma din dotare în propria casă. Soția lui l-a găsit fără viață
Un poliţist în vârstă de 39 ani, din cadrul Biroului Rutier Roman, s-a sinucis, luni după-amiază, cu arma din dotare, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ....
#roman, #Amenzi, #record, #Italia, #nereguli, #antecedente penale, #masini, #permis conducere , #stiri diaspora
Comentarii