Un român din Spania ar fi abuzat sexual 24 de fete, fiice ale prietenilor și cunoștințelor. Procurorii cer 286 de ani de închisoare

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 16:59 7447 citiri
Bărbatul (într-o fotografie din arhiva personală) și-a recunoscut faptele și și-a cerut scuze părinților FOTO jurnalemigrant.com

Un român din Spania este acuzat că a abuzat sexual cel puțin 24 de fete cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani, timp de șase ani, înregistrând totul și distribuind filmările pe o rețea de pedofilie.

Potrivit anchetatorilor, Dumitru R.N. a comis abuzurile între anii 2012 și 2018 în orașul Colmenar de Oreja din regiunea Madrid, iar toate victimele erau copiii prietenilor sau cunoștințelor românului, notează publicația El Independente.

Procesul său a început marți, 15 februarie, într-un tribunal din Madrid.

Inculpatul a recunoscut totul în fața instanței și și-a cerut scuze familiilor victimelor. Acesta a declarat că este alcoolic de la vârsta de 14-15 ani și că își pierde controlul când bea, explicând că starea sa s-ar îmbunătăți dacă ar merge la dezintoxicare, potrivit Digi24.

Cum a fost descoperit

Bărbatul a păstrat imaginile și clipurile filmate pe unități de stocare, în foldere cu numele victimelor.

Polițiștii l-au recunoscut pentru că apărea și el în imaginile din camera sa, fiind identificat și după un tatuaj pe care îl are pe mâna stângă.

Declarațiile părinților victimelor

Părinții a două dintre victime, care aveau 6 și 7 ani când au fost abuzate, au declarat că l-au primit pe bărbat în casa lor o vreme, după ce soția lui îl dăduse afară. Aceștia au început să își facă griji în privința comportamentului românului când femeia i-a avertizat să-l dea afară din casă pentru că, în caz contrar, va anunța poliția despre ”anumite fotografii și clipuri video”. A doua zi i-au cerut explicații bărbatului, dar acesta a început să plângă și le-a arătat conținutul telefonului său mobil pentru a-i convinge că nu deține nicio imagine compromițătoare. Ulterior, în cursul investigației, acești părinți au văzut filmări realizate în locuința lor.

Mama fetițelor a spus că l-au primit în locuință pentru că era un bărbat respectat în oraș, cunoscut ca un om bun. Tatăl spune că Dumitru R.N. era prietenului lui, ”era ca un frate”, și că acesta avea grijă și de copiii altor familii de români din oraș și niciodată nu consuma alcool acasă.

Procesul este în desfășurare. Procurorii au cerut instanței să îl condamne pe român la 286 de ani de închisoare

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News