Un român bolnav de cancer a fost găsit mort pe stradă, în Italia, la o zi după ce a fost externat din spital

Marti, 02 August 2022, ora 16:41
4269 citiri
Un român bolnav de cancer a fost găsit mort pe stradă, în Italia, la o zi după ce a fost externat din spital
Locul unde a fost găsit mort românul FOTO Qui Cosenza

Un român în vârstă de 55 ani, a fost găsit mort duminică, 31 iulie, pe treptele de la „Cinema Italia”, în Piazza Amendola din Cosenza, regiunea Calabria.

Bărbatul era diagnosticat cu cancer la pancreas și cu o zi înainte fusese externat din spital, scrie Qui Cosenza.

Românul nu avea un domiciliu stabil și era ajutat de o fundație umanitară se va ocupa să pregătească „o înmormântare demnă”, după cum a precizat Pasqualino Perri, responsabil al organizației respective.

Mirel a fost găsit pe un pat improvizat din fața unei săli de cinema închisă de ceva vreme, iar lui Pasqualino Perri i-a revenit sarcina de a-l identifica. El a fost cel care le-a spus polițiștilor: „Da, îl cunosc. Se numește Mirel Burca. Este român și locuiește de multă vreme în Cosenza”.

Românul suferea de cancer la pancreas și „alterna momente de luciditate cu momente de profundă vulnerabilitate”, a spus Perri, care și-a amintit de ultima lor întâlnire, în urmă cu aproximativ 10 zile:

„Avea în mână un contract de muncă semnat în luna mai cu o cooperativă socială din Lazio. A vrut să-l ajut să completeze actele necesare pentru a obține rezidența în Cosenza. Era fericit și mi-a spus că va mai rămâne în oraș cât va mai fi necesar.”

Din cauza bolii care înainta, Mirel a trebuit să se interneze în spital. După externarea care a avut loc sâmbătă, și-a găsit refugiu pe treptele cinematografului italian.

„Noi nu ducem lipsă de paturi – a precizat Pasqualino Perri – în vremuri de urgență putem mereu să adăugăm mai multe în holul de la intrarea unității noastre. Este trist de spus, dar să rămână în stradă pentru acești oameni este o alegere, o dimensiune a libertății personale la care mulți decid să nu renunțe”.

Responsabilul de la „Casa San Francesco” a adăugat: „Ambasada României în Italia va trebui informată pentru a verifica eventuala prezență a membrilor familiei cărora să le comunice decesul. În ceea ce ne privește, ne-am exprimat deja autorităților competente disponibilitatea de a ne ocupa de funeralii şi înmormântare”.

Acuzații grave la un spital din Capitală. Fecale care curg dintr-o țeavă spartă la subsol ar ajunge în mâncarea pacienților
VIDEO
Acuzații grave la un spital din Capitală. Fecale care curg dintr-o țeavă spartă la subsol ar ajunge în mâncarea paciențilorVIDEO
La Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, angajatele au atras atenția asupra condițiilor improprii în care trebuie să se schimbe și chiar trebuie să livreze mâncarea pacienților din...
Cinci persoane au fost rănite de un urs. Victimele au vârste cuprinse între 10 şi 72 de ani VIDEO
Cinci persoane au fost rănite de un urs. Victimele au vârste cuprinse între 10 şi 72 de ani VIDEO
Un urs brun a ajuns duminică în oraşul slovac Liptovsky Mikulas, unde a rănit cinci persoane, relatează La Libre. Victimele au suferit muşcături şi zgârieturi, a declarat duminică...
#roman mort Italia, #cancer, #externare, #spital, #strada , #stiri diaspora