Românul acuzat de moartea a 39 de migranți a fost extrădat în Marea Britanie. Câți ani de închisoare riscă

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 21:37 2249 citiri
Marius Drăghici, cercetat pentru tragedia din Essex FOTO Ionuț Mureșan

Marius Drăghici, românul acuzat că ar fi cauzat moartea a 39 de imigranți în Marea Britanie, a fost extrădat definitiv joi, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Anunțul a fost făcut de avocatul Adrian Cuculis, care a reclamat ”o groază de greşeli de procedură”.

”Cu o groază de greşeli de procedură pe care le-am sesizat instanţei de judecată, cu un mandat de arestare nul în opinia mea, ne-am aruncat cetăţeanul român ca pe nimic în mâinile unei ţări non UE care în mandatul de arestare nu reuşise să explice CUM a fost implicat de fapt românul în moartea celor 39 de imigranţi. Deşi mandatul are grave probleme de legalitate şi autorităţile în UK au refuzat să pună la dispoziţie actele ce stau la baza mandatului, (deşi CAB le ceruse) ÎCCJ, în 5 ore de la contestaţie, a clarificat deja că trebuie să fie extrădat.

Presa din UK deja vorbeşte despre alocarea a 3 milioane de euro de către Justiţia de acolo pentru procesul lui Drăghici, iar procurorul ataşat ambasadei a cerut în nenumărate rânduri extrădarea de urgenţă a lui Drăghici până pe maxim 20.10.2022. Întâmplare sau nu, s-a întâmplat”, spune Adrian Cuculis.

Marius Mihai Drăghici este suspectat că face parte dintr-o rețea care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie. Bărbatul de 48 de ani lucra în industria de transport și are legături în Bacău, dar și în Spania, conform Sky News.

Victimele - bărbați, femei și copii- cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani - s-au sufocat după ce au fost închise într-un camion timp de aproape 12 ore. Camionul a fost transportat cu feribotul de la Zeebrugge, în Belgia, la Purfleet, pe 23 octombrie 2019.

În acest dosar au fost condamnate până acum zece persoane. Patru bărbați au primit pedepse cuprinse între 13 ani și 27 de ani de închisoare, pentru ucidere din culpă și complot pentru introducerea ilegală de persoane, relatează stirileprotv.ro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii